TKH İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere oldu

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı geri dönüşüm emekçisi Ziya İncedere oldu.  TKH'nin bugün gerçekleştirdiği yerel seçim aday tanıtım etkinliğinde söz alan İBB Başkan adayı Ziya İncedere yaptığı konuşmada İstanbul'daki deprem sorununa, yoksulluğa ve halkın iki sağ adaya mahkum bırakılmasına değindi.

TKH İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere oldu

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı geri dönüşüm emekçisi Ziya İncedere oldu.

TKH’nin bugün gerçekleştirdiği yerel seçim aday tanıtım etkinliğinde söz alan İBB Başkan adayı Ziya İncedere yaptığı konuşmada İstanbul’daki deprem sorununa, yoksulluğa ve halkın iki sağ adaya mahkum bırakılmasına değinerek, “Patronlar gökdelenlerde yaşayıp sefa sürerken, milyonlarca emekçinin sefalet yaşamasını kabul etmiyorum. Emekçiler İstanbul’da düzen güçlerine mahkum değildir.” ifadelerine yer verdi.

Ziya İncedere’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Merhaba. Ben Ziya İncedere. Ben bir geri dönüşüm işçisiyim. Ülkemin emekçileri gibi alınterimle ekmeğimi kazanıyorum. Her sabah erken saatlerde kar kış yağmur demeden sokağa çıkıp işe başlıyorum. Geri dönüşüm işçileri çok zor şartlarda çalışıyorlar. Çöplerden atık eşyaları toplayarak evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Türkiye’de geçinmek zor, AKP ile hayat daha da zorlaştı. Neden bu zorluklar hep emekçilerin gündeminde? Ben bunu kabul etmiyorum. Patronlarda gökdelenlerde yaşayıp sefa sürerken milyonlarca işçinin, emekçinin sefalet içinde yaşamasını kabul etmiyorum. Emekçiler İstanbul’da düzen güçlerine mahkum değildir.

ONLARI DEPREM ÖLDÜRMEDİ, RANT DÜZENİ ÖLDÜRDÜ

6 Şubat Hatay depreminin yıldönümü. Geçen yıl olmuştu. Onları deprem öldürdü, rant düzeni öldürdü. Şimdi Marmara’yı, İstanbul’u bekleyen bir deprem gerçeği var. Ama hiçbir önlem alınmıyor. Yalnızca yaptıkları şey tabut gibi binalar. Şimdi Erzincan İliç’te göçük altında. Ama maden şirketi çalışmalarına devam ediyor. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Çok kirli bir düzende yaşıyoruz. Sosyalizmde böyle bir düzen yok.

RANTA, TALANA, YALANA VE SAĞCILIĞA MAHKUM DEĞİLİZ

Yıllarca sağlık alanında DİSK’e bağlı Dev-Sağlık İş Sendikası’nda taşeron işçi çalıştırmaya karşı mücadele verdim. Sonra bizler, öncü işçiler partimizde örgütlendik. 12 yıldan beri partimle beraber mücadele veriyorum. Umudu yükseltip bu karanlığı geriye itmek istiyoruz ve iteceğiz de. Bizler bu düzen güçlerine mahkum değiliz. Ranta, talana, yalana, sağcılığa mahkum değiliz. Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için sözümüz var. İnsanca yaşamak istiyoruz, insanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen için. Rantçılara, müteahhitlere, talancılara karşı umudu yükselteceğiz. Sözümüz var, oylar sosyalizme, oylar orak çekice, oylar Türkiye Komünist Hareketi’ne. Hepinizi selamlıyorum yolumuz açık olsun