TKH: Lübnan’a kara saldırısı uluslararası hukukun ihlali ve işgal girişimidir

TKH'den İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısı hakkında yaptığı açıklamada "Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını üstlenenlerin bugün döktükleri timsah gözyaşından başka bir şey değildir. Başta Erdoğan ve Davutoğlu, Gazze ve Lübnan’da yaşanan yıkım, savaş ve işgalin “objektif ortakları" olarak tarihe geçeceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

TKH: Lübnan’a kara saldırısı uluslararası hukukun ihlali ve işgal girişimidir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısı sonrasında yaptığı açıklamada “Emperyalizmin vekil ve haydut devleti olarak Ortadoğu’da yaşanan savaş ve yıkımın baş sorumlusu İsrail’in Lübnan topraklarını işgali, yeni bir aşamadır” denildi. 

İsrail’in bu fütursuz siyasetinin ve gösterdiği cüretin zemininin bizzat Büyük Ortadoğu Projesi ile döşendiğini çok iyi biliyoruz” denilen açıklamada “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını üstlenenlerin bugün döktükleri timsah gözyaşından başka bir şey değildir” denildi. 

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

İsrail’in Lübnan’a kara harekâtı başlatması, uluslararası hukukun ağır ihlali ve Lübnan topraklarını işgal girişimidir. Emperyalizmin vekil ve haydut devleti olarak Ortadoğu’da yaşanan savaş ve yıkımın baş sorumlusu İsrail’in Lübnan topraklarını işgali, yeni bir aşamadır. Filistin ve Lübnan halkının yanındayız. İsrail’in bu fütursuz siyasetinin ve gösterdiği cüretin zemininin bizzat Büyük Ortadoğu Projesi ile döşendiğini çok iyi biliyoruz.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını üstlenenlerin bugün döktükleri timsah gözyaşından başka bir şey değildir. Başta Erdoğan ve Davutoğlu, Gazze ve Lübnan’da yaşanan yıkım, savaş ve işgalin “objektif ortakları” olarak tarihe geçeceklerdir.