TKH: Merkez Bankası Başkanı'nın istifası yetmez, Erdoğan istifa etmelidir!

Merkez Bankası Başkanı'nın istifasının ardından açıklamada bulunan TKH, Erdoğan'ı istifaya çağırdı.

TKH: Merkez Bankası Başkanı'nın istifası yetmez, Erdoğan istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH),  Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa eden Hafize Gaye Erkan’ın yerine Para Politikaları Kurulu’nda yer alan Yaşar Fatih Karahan getirildi. TKH tarafından yapılan açıklamada, “Tanzim marketleri açıp enflasyonun düşeceğini zannederek ve emperyalist finans kurumları ile petrol zengini Körfez Arap ülkelerinden para bulmaya çalışarak ekonomi yönetilmez. Bakanları, başkanları, bürokratları, milletvekillerini ve belediye başkanlarını değiştirmekle olmaz. Demek ki Erdoğan istifa etmelidir!” denildi.

TKH’den yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden anlamamaktadır. Anlamadığı için de ülkeyi yönetememektedir.

Daha sekiz ay önce büyük umutlarla göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı istifa etmiş ya da görevden alınmıştır. Son beş yılda beş Merkez Bankası başkanı değiştirilmiştir. Son üç yılda üç Maliye Bakanı değişmiştir.

Hatta Nurettin Nebati bile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilebilmiştir.

Erdoğan’ın yirmi iki yıllık iktidarında rant ekonomisi almış başını gitmiş; sıcak paraya bağımlı, dış borca dayalı bir ekonomi egemen hale gelmiştir. Yolsuzluk ve kara para ülkeyi teslim almıştır. Yoksulluk ve işsizlik ise halkın kaderi olmuştur.

Erdoğan’ın “nas ortada” diyerek faize karşı olduğunu ilan edip, seçimden sonra Merkez Bankası’nın yüksek faiz politikasına tek laf etmeyerek neyi savunduğunu kimse anlamamaktadır.

Tanzim marketleri açıp enflasyonun düşeceğini zannederek ve emperyalist finans kurumları ile petrol zengini Körfez Arap ülkelerinden para bulmaya çalışarak ekonomi yönetilmez.

Bakanları, başkanları, bürokratları, milletvekillerini ve belediye başkanlarını değiştirmekle olmaz. Olmuyor zaten.

Demek ki Erdoğan istifa etmelidir!

Çünkü Erdoğan, dış politikayı bilmediği gibi ekonomiyi de bilmemektedir ve ülkeyi yönetememektedir.