TKH: Soysuzluk, İngiliz gemisine binerek ülkesini satmak ve “Keşke Yunan kazansaydı” demektir

TKH, Refah Partisi Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın bir düğünde Cumhuriyet'e ve kurucu kadrolarına yönelik skandal ifadeler kullanması üzerine bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada gericiliğe ve cumhuriyet düşmanlığına pirim verilmeyeceği vurgulandı.

TKH: Soysuzluk, İngiliz gemisine binerek ülkesini satmak ve “Keşke Yunan kazansaydı” demektir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) geçtiğimiz günlerde Refah Partisi Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın bir düğünde Cumhuriyet’e ve kurucu kadrolarına yönelik sarf ettiği sözler hakkında bir açıklama yayımladı.

“Ülkemizdeki siyasal İslâmcıların riyakârlıkları ve gerçek yüzlerine dair örnekler saymakla bitmez” denilen açıklamada “Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin’in İngiliz gemisine binerek ülkesini satması soysuzluk tartışmasına konulmuş en büyük noktadır” denildi.

AKP’nin her sıkıştığında dine ve inanç sömürüsüne sığındığına vurgu yapılan açıklamada Cumhuriyet düşmanlarına, gericilere pirim verilmeyeceği ifade edildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Bir düğünde çekilen ve dün basına yansıyan görüntülerde Refah Partisi Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesine “soysuz” dediği, sonrasında ise yapılan toplu dua töreninde gerici ifadelerin devam ettirildiği ortaya çıkmıştır.

GERÇEK YÜZLERİ VE RİYAKARLIKLARI SAYMAKLA BİTMEZ

Ülkemizdeki siyasal İslâmcıların riyakârlıkları ve gerçek yüzlerine dair örnekler saymakla bitmez. Amerikan 6. Filosunu kendine kıble belleyip namaz kılanlar, “Keşke Yunan kazansaydı” diyenler, CIA’nın emrinde ilericilere ve yurtseverlere saldıranlar, stratejik derinlik ve Yeni Osmanlı hayalleriyle emperyalizmin taşeronluğuna soyunanlar, ABD’nin BOP’una balıklama dalanlar, FETÖ örneğinde olduğu gibi darbeye yeltenip Meclis’i bombalayanlar, altı yaşında kızını “evlendirenler”, tarikat ve cemaat yurtlarında çocuklara tecavüz edenler, Sivas’ta onlarca insanı Madımak Oteli’nde yakanlar ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca örnek, hepsi aynı soydan ve boydandır.

Osmanlı’ya sahip çıkıp Cumhuriyet’e küfredenler önce o tarihe iyi baksınlar. Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin’in İngiliz gemisine binerek ülkesini satması soysuzluk tartışmasına konulmuş en büyük noktadır. Kafasına fes takarak Osmanlı özentisini reklam eden tiplerin “Keşke Yunan kazansaydı” sözleri soysuzluk kelimesinin altının kalınca çizilmesidir.

“EMEKÇİLERİN DİNİ DUYGULARI İLE OYNANMAKTADIR”

Bugün AKP iktidarı sıkıştıkça dine ve inanç sömürüsüne sarılmakta, Gazze mitingi bahane edilerek hilafet ve şeriat bayrakları açılmakta, Şevki Yılmaz ve benzeri örneklerde olduğu gibi Cumhuriyet düşmanlığı yapılarak emekçilerin dini duyguları ile oynanmaktadır.

Bu ülkenin ilerici güçleri, gericiliğe, dinin siyasete alet edilmesine ve Cumhuriyet düşmanlığına prim vermeyecek.

Bunun için laiklik mücadelesini yükseltmeye, siyasal İslâmcıların ikiyüzlü siyasetlerine karşı durmaya devam edeceğiz!

Laikliği kazanacağız!