TKH: Türkiye sosyalist hareketinin büyük önderlerinden Behice Boran’ı saygıyla anıyoruz

TKH'den yapılan açıklamada "Emperyalizmle iş birliği için Meclis kararı olmadan Kore’ye asker gönderme kararı alan Menderes Hükümeti’nin bu tutumuna kurucu başkanı olduğu Barışseverler Cemiyeti’nin bildirisiyle karşı duran, devrim ve sosyalizm mücadelesinden asla vazgeçmeyen, Türkiye sosyalist hareketinin büyük önderlerinden Behice Boran’ı saygıyla anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TKH: Türkiye sosyalist hareketinin büyük önderlerinden Behice Boran’ı saygıyla anıyoruz

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Behice Boran’ın aramızdan ayrılışının yıl dönümünde yaptığı açıklamada “devrim ve sosyalizm mücadelesinden asla vazgeçmeyen, Türkiye sosyalist hareketinin büyük önderlerinden Behice Boran’ı saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Doğru bulduğumuz fikirleri öyle benimsemiş, öyle içimize sindirmiş olmalıyız ki, bunlar davranışlarımızı biz farkında olmadan dahi etkilemeli, tayin etmeli, yönetmelidir. İnsan nihayet ne kadar sosyalist olmaya devam etse de bir gün bedeni bu fani dünyaya veda eder, ama işçi sınıfı partileri, işçi sınıfı var oldukça devam eder, gider. Sosyalist doğulmaz, sosyalist yaşanır.”

Emperyalizmle iş birliği için Meclis kararı olmadan Kore’ye asker gönderme kararı alan Menderes Hükümeti’nin bu tutumuna kurucu başkanı olduğu Barışseverler Cemiyeti’nin bildirisiyle karşı duran, devrim ve sosyalizm mücadelesinden asla vazgeçmeyen, Türkiye sosyalist hareketinin büyük önderlerinden Behice Boran’ı saygıyla anıyoruz.