Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: Ülke yanıyor, AKP seyrediyor

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) geçtiğimiz günlerde ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları sonrasında bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada AKP’nin yangına müdahale etmemesinin bir tercih olduğu vurgulandı.

Başta DEDAŞ olmak üzere, tüm illerdeki özel sektöre devredilen enerji nakil hatları ve elektrik dağıtım hizmetini yürüten şirketlerin sözleşmeleri iptal edilmeli, elektrik  hizmeti kamulaştırılmalıdır denilen açıklamada “Başta ilgili bakanlar istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Halkın yangından gördüğü zarar karşılanmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Son bir haftada Diyarbakır, Mardin ve Çanakkale başta olmak üzere, büyük bir alana yayılan ve 12 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan yangınların doğal afet olarak değerlendirilmesi mümkün değildir.

Devlet yetkilileri tarafından, Diyarbakır ve Mardin’de çıkan yangınların anız yakmadan kaynaklandığı söylenmiş olsa da, bölge halkı DEDAŞ’ı işaret etmekte ve alınmayan önlemlerin sonucu ağırlaştırdığını belirtmektedir.

“SORUŞTURMANIN GÖSTERMELİK OLDUĞU ORTADADIR”

Elektrik dağıtım hizmetinin özel şirketler eli ile yürütülmesi, bu şirketlerin kar etmedikleri gerekçesine dayanarak enerji nakil hatlarını bakımsız ve onarımsız bırakması sadece bugün değil  yakın geçmişte de can ve mal kaybı ile yangınlara neden olmuştur. Bu şirketler hakkında yapılan şikayetlerin tümü sonuçsuz kalmış ve AKP, şirketleri adeta koruması altına almıştır. 12 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi sonucunda açıldığı söylenen soruşturmanın ise, göstermelik olduğu ortadadır.

Partimizin geçtiğimiz yıllarda Antalya Manavgat bölgesinde ortaya çıkan yangından sonra  dönemin bakanı ve resmi yetkilileri hakkında yapmış olduğu suç duyurusunun, “delil yetersizliği” nedeni ile savcılık tarafından sonuçsuz bırakılmasından da görüleceği gibi, gerçek suçlular her zaman korunmaktadır.

Yangınlara müdahalenin geç ve yetersiz kalması ise AKP’nin beceriksizliği değil, tıpkı depremde yaşadığımız gibi bir tercihidir.  Ekonomiyi iflas noktasına getiren AKP, tüm devlet kurumlarını halkın değil sermaye sınıfının sorunlarını çözmek için şekillendirmiştir.

“YAŞANAN HİÇBİR YIKIM DOĞAL DEĞİLDİR”

Yaşanan hiçbir yıkım doğal değildir; özelleştirme politikaları, rant, yağma ve kamu kaynaklarının yok edilmesi ile ilgilidir.

Başta DEDAŞ olmak üzere, tüm illerdeki özel sektöre devredilen enerji nakil hatları ve elektrik dağıtım hizmetini yürüten şirketlerin sözleşmeleri iptal edilmeli, elektrik  hizmeti kamulaştırılmalıdır.

Başta ilgili bakanlar istifa etmeli ve yargılanmalıdır.

Halkın yangından gördüğü zarar karşılanmalıdır.

Reklam

Önceki Haberler

Fahrettin Koca istifa etti iddiası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddia edildi. Koca'nın istifasının ardından Kabine'deki değişikliğin Resmi Gazete'de…

28 Haziran 2024 01:21

TKH, 30 Haziran’da İstanbul’da, 2 Temmuz’da İzmir’de laiklik için sokağa çıkıyor

TKH tarafından yapılan açıklamada "Bugün gericiliğe ve şeriatçı güçlere karşı sesimizi yükseltme günüdür. Gelin bu…

27 Haziran 2024 22:05

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapan general tutuklandı

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen general, Ankara’da gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa’ya gönderildi. Adliyeye…

27 Haziran 2024 21:55

Erdoğan’dan Avrupa Birliği çıkışı: Tam üyelik stratejik hedefimiz

Erdoğan, "Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye'ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının…

27 Haziran 2024 20:35

Gazze’de can kaybı 37 bin 765’e yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son…

27 Haziran 2024 19:18

Ukrayna, AB ile güvenlik anlaşması imzaladı

Zelenskiy, AB Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Brüksel'de AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu…

27 Haziran 2024 17:30
Reklam