TKH: "Yeni doğan çetesi" AKP'nin sağlık sisteminin ürünüdür!

Yeni doğan çetesi skandalının ortaya çıkması sonrasında TKH'den yapılan açıklamada "İnsan sağlığı patronların ve ilaç tekellerinin oyuncağı değildir. Sağlıkta tek gerçek devrim, tüm sağlık hizmetlerinin acil kamulaştırılması ile mümkündür" denildi.

TKH:

Aralarında Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanesinin de bulunduğu pek çok sağlık kuruluşunun karıştığı ‘yeni doğan çetesi’ olarak bilinen skandalla ilgili Türkiye Komünist Hareketi bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Her alanda çeteleri halkın başına çıkartan, sağlıktan ulaşıma, eğitimden kültüre kadar her şeyi “piyasalaştıran” AKP’nin yarattığı bu düzen, yeni doğan bebeklerin sağlığını bile “para” ile satmaktadır” denildi.

” ‘Sağlıkta devrim yaptık’ diye övüne övüne gezinen iktidarın sağlıkta yaptığı bir karşı-devrimdir!” denilen açıklamada “Sağlık hizmetleri birinci basamaktan son basamağa kadar tüm alanları ile kamulaştırılmalı, ücretsiz ve eşit hale gelmelidir” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Yeni doğan çetesi” AKP’nin sağlık sisteminin ürünüdür!

Sağlıkta ticaret öldürür! Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan, onlarca bebeği bile isteye ölüme sürükleyen, savcı tehdit eden ve içinde AKP’li eski sağlık bakanının hastanesinin de adının karıştığı skandal bir AKP klasiğidir. Her alanda çeteleri halkın başına çıkartan, sağlıktan ulaşıma, eğitimden kültüre kadar her şeyi “piyasalaştıran” AKP’nin yarattığı bu düzen, yeni doğan bebeklerin sağlığını bile “para” ile satmaktadır. “Sağlıkta devrim yaptık” diye övüne övüne gezinen iktidarın sağlıkta yaptığı bir karşı-devrimdir! Sağlığı parayla alınır satılır hale getiren, memleketi ilaç tekellerine teslim eden iktidar bu tablodan sorumludur. İnsan sağlığı patronların ve ilaç tekellerinin oyuncağı değildir. Sağlıkta tek gerçek devrim, tüm sağlık hizmetlerinin acil kamulaştırılması ile mümkündür. Sağlık hizmetleri birinci basamaktan son basamağa kadar tüm alanları ile kamulaştırılmalı, ücretsiz ve eşit hale gelmelidir.