TKH'den 29 Ekim açıklaması: Yeni bir Cumhuriyet, Sosyalist Türkiye!

Türkiye Komünist Hareketi'nden yapılan 29 Ekim açıklamasında "Bağımsız, laik, devletçi bir Cumhuriyet ancak Sosyalizmle mümkündür" denildi.

TKH'den 29 Ekim açıklaması: Yeni bir Cumhuriyet, Sosyalist Türkiye!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yıl dönümüyle ilgili yaptığı açıklamada “Cumhuriyet’i tasfiye etme hedefiyle yol alanlar, geriye ne bağımsızlık ne laiklik ne de devletçilik bırakmıştır. Bugün, görev emekçi halkımızdadır. Yeni bir Cumhuriyet’i Sosyalizmle taçlandırmaktan başka çare yoktur” vurgusu yaptı.

“Türkiye Komünist Hareketi, 101 yıl önce bağımsızlık savaşıyla emperyalizme, saltanata ve hilafete karşı kurulan Cumhuriyet’i bugün yıkanlara karşı emekçileri, gençleri ve kadınları yeni bir Cumhuriyet, sosyalist Türkiye mücadelesine çağırır” ifadeleri kullanılan açıklamada “Kahrolsun istibdat, yaşasın Cumhuriyet!” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

101. yılında Cumhuriyet bugün tasfiye edilmiştir. Emperyalist işgale karşı Kurtuluş Savaşı zaferiyle saltanata ve hilafete karşı kurulan Cumhuriyet’ten geriye hiçbir şey bırakmayan gerici ve işbirlikçi siyasi iktidarlar, ülkemizi sermayeye teslim etmiş, emperyalizmin adeta arka bahçesi haline getirmiştir. Sermayenin kâr hırsıyla, kamuculuk tamamen tasfiye edilmiş, ekonomi programlarıyla emekçilere sömürü, işsizlik, yoksulluk, açlık kalmıştır. Bağımlılık ve sömürü çarklarını döndürmek için toplum tarikat cemaat karanlığına mahkûm edilirken gericilikle kuşatılmaktadır.

Ülkemiz uluslararası sermayeye pazarlanırken, sömürü derinleşmekte, patronlar kârlarını arttırırken emekçileri daha fazla yoksulluk, daha fazla işsizlik, daha fazla açlığa ikna etmek için gericilik bütün toplumun üzerine büyük bir karanlık olarak çökmektedir.

Yarın, vergi ödemeyen, sendikalaşmayı hukuksuzca engelleyen, krizin bedelini emekçilere çıkartan ve emekçilerin sömürüsü üzerinden karlarına kar katan şirketlerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamalarını izleyeceğiz. Bu ülkede çekilen her acının arkasında sermaye vardır. Cumhuriyet’i kemire kemire bitiren ve Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını ortadan kaldıran sermaye sınıfı var oldukça gericilik ve emperyalizm de var olacaktır.

Cumhuriyet’i tasfiye etme hedefiyle yol alanlar, geriye ne bağımsızlık ne laiklik ne de devletçilik bırakmıştır. Bugün, görev emekçi halkımızdadır. Yeni bir Cumhuriyet’i Sosyalizmle taçlandırmaktan başka çare yoktur.

Bağımsız, laik, devletçi bir Cumhuriyet ancak Sosyalizmle mümkündür.

Türkiye Komünist Hareketi, 101 yıl önce bağımsızlık savaşıyla emperyalizme, saltanata ve hilafete karşı kurulan Cumhuriyet’i bugün yıkanlara karşı emekçileri, gençleri ve kadınları yeni bir Cumhuriyet, sosyalist Türkiye mücadelesine çağırır.

Haramilerin saltanatına karşı emekçilerin yeni Cumhuriyeti için

Kahrolsun istibdat, yaşasın Cumhuriyet!
Yaşasın Sosyalist Türkiye!