TKH'den 3 Mart Laiklik Günü açıklaması: Hilafet sevdalıları değil, emekçilerin laik ve bağımsız cumhuriyeti kazanacak!

Türkiye Komünist Hareketi, 3 Mart Laiklik Günü sebebiyle yaptığı açıklamada "Türkiye bir yol ayrımındadır ya hilafet sevdalıları kazanacak, ya emekçilerin laik, bağımsız cumhuriyeti kurulacak" ifadeleri kullanıldı.

TKH'den 3 Mart Laiklik Günü açıklaması: Hilafet sevdalıları değil, emekçilerin laik ve bağımsız cumhuriyeti kazanacak!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) hilafetin kaldırılmasının 100. yılında bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Gericiliğin gemi azıya aldığı günümüzde, sermaye düzeni bitmez tükenmez bir şekilde bu sevdayı besliyor ve semirtiyor. AKP iktidarı küçük bir zümrenin şatafatı ve egemenliği için bu sapkın düşüncelerin önünü açmayı sürdürüyor. Yüzyılın ardından gelinen tablo, Cumhuriyet’in tasfiye edildiği, diktatörlüğün kurumsallaştığı, emperyalizmin tahakkümünün egemenliği ele geçirdiği bir tablodur” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

Hilafetin kaldırılmasının üzerinden tam bir yüzyıl geçti. Yüzyıl önce bugün, ülkeyi esaret altına alan, emekçilerin geleceğini Ortaçağ karanlığına hapseden hilafet bugün kaldırıldı. İktidarı gökyüzünden yeryüzüne indiren bu adımın ardından bir yüzyıl sonra bir kez daha hilafeti tartışıyoruz.

Gericiliğin gemi azıya aldığı günümüzde, sermaye düzeni bitmez tükenmez bir şekilde bu sevdayı besliyor ve semirtiyor. AKP iktidarı küçük bir zümrenin şatafatı ve egemenliği için bu sapkın düşüncelerin önünü açmayı sürdürüyor. Yüzyılın ardından gelinen tablo, Cumhuriyet’in tasfiye edildiği, diktatörlüğün kurumsallaştığı, emperyalizmin tahakkümünün egemenliği ele geçirdiği bir tablodur.

Hilafet sevdası, Türkiye’nin gericiliğe hapsedilmesidir.

Hilafet sevdası, emperyalizmin Türkiye’de ve bölgedeki egemenliğinin devam ettirilmesidir.

Hilafet sevdası, emekçilerin sömürü düzenine hapsedilmesidir.

Emekçilerin kurtuluşu ve Türkiye’nin bağımsızlığı aydınlık, laik bir ülke mücadelesinden geçmektedir.

Ülkemiz Ortaçağ karanlığına, yobazların tahakkümüne, emperyalizmin işbirlikçilerine mahkûm değildir.

Türkiye bir yol ayrımındadır. Ya hilafet sevdalıları kazanacak ya da emekçilerin laik, bağımsız cumhuriyeti kurulacak.

Türkiye Komünist Hareketi olarak yüzyılın sonunda, Türkiye’nin yol ayrımında emekçi halkımızı bu büyük mücadeleye çağırıyoruz. “Laiklik özgürlüktür” çağrımızı her yerde, tarikatların, hilafet sevdalılarının ve sömürü düzeninin karşısına çıkaralım.

Türkiye Komünist Hareketi 

3 Mart 2024