Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’den ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem: Filistin direnecek, emperyalizm Ortadoğu’da yenilecek!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırıma varan saldırılarını protesto etmek için ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirdi. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek eylemde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Türkiye Komünist Hareketi olarak, Gazze’de, Filistin’de katliam yapan, işgal politikalarını hayata geçiren İsrail’in en büyük suç ortağı olan ABD konsolosluğunun önündeyiz. İsrail, bu katliamı, bu işgali tek başına planlamadı. Suç ortakları vardı, bunlardan birisi de AKP iktidarıdır, onunla hareket eden sermaye sınıfıdır, MÜSİAD’dır. İsrail’in ne gerekçe gösterirse göstersin binlerce çocuğu, yüzbinlerce insanı yerinden göç ettirerek ve onları katlederek dünyaya verebileceği herhangi bir mesajı olamaz, herhangi bir meşruluğu olamaz. Bugün dünyada özellikle ülkemizde, emekçilerde, kadınlarda, gençlerde İsrail’e karşı çok büyük bir nefret var. Ancak ABD’ye de var, AKP’ye de var. Bu nefretin, bu karşı çıkışın ülkemizde varması gereken yer anti-emperyalist mücadelenin büyütülmesidir. Anti emperyalist mücadeleyi yükselterek, başta ABD olmak üzere emperyalistlerin yeni işgal planlarını engelleyebiliriz. Çünkü bizim ülkemiz de işgal atındadır. Ülkemizin ekonomisine, uluslararası alanda nerede konum alacağına, kimin jandarmalığını üstleneceğine de ABD karar vermektedir. Biz komünistler bu sömürüye, bu emperyalist düzeneğe her zaman karşı çıktık ve bir gün onları yeneceğimize olan inancımızla karşı çıkmaya devam ediyoruz. İsrail konsolosluğunun önünde çok basın açıklaması yaptık, MÜSİAD’ın önünde yaptık ama bir açıklama da burada yapılmayı hak ediyordu. ABD kendini bu katliamdan sıyıramaz, AKP kendini bu katliamdan sıyıramaz. Suçluları biliyoruz elbette ki bir gün hesap soracağız. Filistin halkına bu duygularla selam gönderiyoruz. Bu duygularla onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Emperyalizm yenilene kadar, insanın insanı sömürüsü sona erene kadar bu savaşlar bitmeyecek. Dolayısı ile emek mücadelesinin, anti emperyalist zafere ulaşması, devrim ve sosyalizmin hedefine varması gerekmektedir.”

“ÜSLER KAPATILACAK, ABD DEFOLACAK”

Eylemde okunan basın metninde ise şunlar kaydedildi:

“İsrail’in Gazze’de yürüttüğü imha operasyonunun başlangıcının üzerinden aylar geçmiş, İsrail Gazze’de genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden herkesi yok eden bir “soykırım” başlatmıştır. Onlarca devam eden Filistin mücadelesini bir soykırım ile yok etmeyi hedefleyen İsrail’in yürüttüğü bu haksız savaş, ABD ve NATO’nun bölge politikalarının özüdür.

ABD ve NATO’nun önce Ukrayna’da, şimdi de Gazze’de yürüttüğü yeni savaş stratejisi, emekçi halkların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini boğmak üzerine bir kara propaganda ile birleşmiştir. Bugüne değin İsrail ile sürdürülen savaş konseptinin esas amacı bellidir; Ortadoğu’da ABD’ye ve NATO’ya yeni bir alan açmak. Bölgede enerji nakil hatlarının güvenliği adına sürdürülen onlarca yıllık bu savaşın amacı ve esas yürütücüsü gizlenemez. İsrail’in yürüttüğü savaş “terörizme karşıyız” sosu ile yürütülse de esas da bölgede emperyalizmin lehine dengeleri değiştirmekten ibarettir.

Filistin’in bağımsızlık mücadelesi “dinsel” temalara dayalı bir cihat mücadelesi değil, aksine emperyalizme karşı yürütülen bir mücadeledir. İsrail’in bugün temel amacı, bölgede emperyalizme karşı yürütülecek bağımsızlık mücadelelerinin engellenmesi, emperyalist tekellerin güvenliğinin sağlanmasından ibarettir. Gazze’de yürütülen operasyonun temel kaynağı olarak gösterilen “terörizm” sadece bir yanılsamadan ibarettir. Gazze’de bir halkı yok etmeye dönük adımların onlarca yıldır yarattığı tahribatın suçlusu Filistinliler değil, İsrail devleti ve ABD’dir.

ABD ve NATO’nun sadık müttefiği olan İsrail’in bu savaş yoluyla Filistin’i istila etmesi, emperyalizmin istediği düzlemde bir “iki devletli çözümü” dayatması bir gerçektir. Bu şartlar altında ortaya konacak senaryo “iki devletli” çözüm değil, İsrail’in tüm Doğu Akdeniz havzasını ele geçirdiği, NATO ve ABD’nin sorunsuz bir biçimde buraya yerleştiği bir senaryodur.

Bu savaşın yarattığı yıkım emperyalizmin gerçek yüzüdür. Ortadoğu’da sürdürülen savaşın gerçek sahibi ABD’dir. ABD bir yandan İsrail’i sahaya sürerken, bir yandan da Mısır, Türkiye, BAE gibi ülkeleri de kendi yeni dönem politikasının bir parçası yapmıştır. Türkiye’de AKP iktidarı kendi tabanını manipüle etmeye dönük attığı adımların hiçbir gerçek karşılığı yoktur. İsrail’e her türlü silah, petrol ve hammade sağlayan kuruluşların “ticareti” başka ülkeler aracılığıyla sürdürmesine rağmen, Türkiye sermaye sınıfı ve AKP iktidarı bu ticaretin ana kaynağıdır.

Emperyalizmin bölge politikalarına karşı komünistler emekçi halkların sürdürdüğü bu mücadelenin yanındadır. İsrail’in Gazze’de başlattığı bu imha operasyonu derhal bitirilmeli, savaş suçluları yargılanmalıdır. ABD’nin İsrail’in sürdürdüğü bu savaştaki ana güç olduğu bilinciyle komünistler, bölgedeki tüm Amerikan varlığına son verilmesi için emekçi halkları mücadeleye çağırır.

Üsler kapatılacak, ABD defolacak!

Filistin direnecek, emperyalizm Ortadoğu’da yenilecek!”

Reklam

Önceki Haberler

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’un bakanlık görevine ilişkin ilk açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum…

3 Temmuz 2024 09:33

ENAG, Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat…

3 Temmuz 2024 09:22

Türkiye, EURO 2024’te çeyrek finalde!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli…

3 Temmuz 2024 00:11

TKH İzmir İl Örgütü’nden Çiğli’de Sivas Katliamı eylemi: Ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz!

Tekerek "2 Temmuz katliamı karşı devrim sürecinin en alçakça saldırılarından biridir! 2 Temmuz'da laiklik ve…

2 Temmuz 2024 22:56

Fransa Bisiklet Turu’nda 4. etabını Tadej Pogacar kazandı

Dünyanın en prestijli yol bisikleti yarışlarından Fransa Bisiklet Turu'nda 4. etabı BAE Emirates takımından Tadej…

2 Temmuz 2024 21:09

İstanbul’da öğrencileri yurttan kovdular!

İstanbul'da bulunan KYK yurdunda öğrenciler, yurda başka öğrencilerin yerleştireceği söylenerek gece yarısı yurttan çıkarıldı.

2 Temmuz 2024 21:02
Reklam