Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’den Çipras’a tepki: Emperyalizme boyun eğen Çipras bize ders vermesin

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Yunanistan’ın eski başbakanı ve Syriza’nın eski lideri Alexis Tsipras’a yanıt verdi. Açıklamada “Avrupa Birliği emperyalizmine boyun eğerek Yunan emekçilerine kemer sıkmayı reva görünlerin solcu kesilmesine de ülkemizde solculuk taslamasına da izin vermeyiz!” denilirken, Syriza’nın sol değil, sol görünümlü liberal siyaset olduğu vurgulandı. “Emperyalizme boyun eğen Çipras bize ders vermesin” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çipras’ın sahte solculuğuna kanmayız!

Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşmacı olan Yunanistan eski başbakanı ve Syriza’nın eski lideri Alexis Çipras konuşmasını boyun eğme diye bitirmiş.

Çipras’ın ağzına yakışmayan tek söz “boyun eğme”dir.

Avrupa Birliği emperyalizmine boyun eğerek Yunan emekçilerine kemer sıkmayı reva görünlerin solcu kesilmesine de ülkemizde solculuk taslamasına da izin vermeyiz!

Türkiye burjuvazisinin sembol gruplarından Koç’un davetlisi olarak geldiği mezuniyet töreninde solculuk yapmak ise manidar ve tam da Syriza liderine yakışan bir davranış olmuştur. Çipras’tan kimlerin ne murat ettiği ise işin başka boyutu. Bunun yanında Syriza ve Çipras gerçeği, ülkemizde parlatılmak istenen benzer figürlerin gerçek yüzünü göstermesi açısından ders niteliğindedir.
Syriza, sol değil, sol görünümlü liberal siyasettir.

Syriza, Yunan emekçilerinin en büyük hayal kırıklığıdır ve Yunan emekçilerine ihanettir.

Türkiye emekçilerinin de benzer şekilde bir kez daha kandırılmaması için Syriza’ya ve Çipras’a iyi bakın: Sol görünümlü düzen siyasetinin yalanlarına boyun eğmeyin!”

Reklam

Önceki Haberler

10 Ekim Gar Katliamı davasında karar açıklandı

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa terör örgütü İŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıyla…

1 Temmuz 2024 17:35

Ukrayna Ordusu, cezaevindeki mahkumları askere alacak

Ukraynalı mahkumlar mülakat, sağlık muayenesi ve mahkumiyetlerinin gözden geçirilmesinden sonra orduya alınarak şartlı tahliye ediliyor.

1 Temmuz 2024 17:06

İzmir’de kamu emekçileri TİS için mücadele ediyor

Tüm-Bel Sen ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan eylemler devam…

1 Temmuz 2024 16:45

TKH: Cihatçı çetelere, BOP’a, eşbaşkanlığını yapan AKP’ye karşı durduğumuz gibi Sığınmacılara yönelik şiddete de hayır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kayseri'de yaşanan olaylar hakkında yaptığı açıklamada "Çözüm sığınmacılara yönelik şiddet değildir,…

1 Temmuz 2024 16:15

ÇHD, 1 Mayıs’ta yaşanan “hak ihlalleri” raporunu açıkladı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) 1 Mayıs İşçi Bayramı sırasında İstanbul’da yaşanan hak ihlallerine dair hazırladığı…

1 Temmuz 2024 16:01

Kanal İstanbul’un imar planı iptal edildi

İBB'nin Kanal İstanbul Projesi’ne yönelik açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın…

1 Temmuz 2024 15:55
Reklam