TKH'den Gazze açıklaması: İsrail’in katliamına karşı ayağa kalk!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsrail'in Refah'ta bulunan çadır kente yaptığı saldırı sonrası bir açıklama yayımladı. "Bugün İsrail’in katliamına karşı çıkmanın yolu emperyalizme ve sermayeye karşı mücadele bayrağını yükseltmekten geçiyor" denilen açıklamada "İsrail’in katliamına karşı ayağa kalkmak ve sesimizi yükseltmek en temel görevdir" ifadeleri kullanıldı.

TKH'den Gazze açıklaması: İsrail’in katliamına karşı ayağa kalk!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsrail’in Refah çadır kentini bombalaması sonrası bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “İsrail devleti, Uluslararası Adalet Divanı’nın “Gazze’ye dönük askeri operasyonun durdurulması” çağrısını tanımadığını gösteren bu saldırı aracılığı ile katliamda sınır tanımayacağını ortaya koymuştur” denildi.

“Gerici, faşist Netanyahu hükümeti, İsrail rejimi ve esas olarak emperyalizm tüm bu yaşananların baş sorumlusu olarak ortadadır. Yaşananlar çok açık bir şekilde insanlık suçudur” ifadeleri kullanılan açıklamada “Emperyalistlerin timsah gözyaşlarına inanmayın. Ortadoğu’da İsrail’in çıkarları ile emperyalizmin çıkarları ortaktır” vurgusu yapıldı.

TKH’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Kahrolsun emperyalizm ve Siyonizm!

İsrail’in katliamına karşı ayağa kalk!

Siyonist İsrail’in dün akşam Refah kentinde çadır kenti bombalaması sonucunda içinde çocukların da olduğu onlarca insan yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz Ekim ayından itibaren Gazze’ye dönük kesintisiz bir saldırı içerisinde olan İsrail’in sayıları 35 bine varan Filistinliyi öldürmesine ve yüz binlerce insanı ise yerinden yurdundan ederek işgal etme politikasına yeni bir halka eklenmiştir. İsrail devleti, Uluslararası Adalet Divanı’nın “Gazze’ye dönük askeri operasyonun durdurulması” çağrısını tanımadığını gösteren bu saldırı aracılığı ile katliamda sınır tanımayacağını ortaya koymuştur.

Gerici, faşist Netanyahu hükümeti, İsrail rejimi ve esas olarak emperyalizm tüm bu yaşananların baş sorumlusu olarak ortadadır. Yaşananlar çok açık bir şekilde insanlık suçudur.

Emperyalistlerin timsah gözyaşlarına inanmayın. Ortadoğu’da İsrail’in çıkarları ile emperyalizmin çıkarları ortaktır.

Her söze “Ey Netanyahu” diyerek “Gazze davası” diye bitirenlere kanmayın. Türkiye’de sermaye iktidarının çıkarları ile İsrail sermayesinin çıkarları ortaktır.

Bugün İsrail’in katliamına karşı çıkmanın yolu emperyalizme ve sermayeye karşı mücadele bayrağını yükseltmekten geçiyor.

İsrail’in katliamına karşı ayağa kalkmak ve sesimizi yükseltmek en temel görevdir.

Kahrolsun Siyonizm, kahrolsun emperyalizm!