Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’den “Yenidoğan” çetesi skandalına karşı eylem: Soygun-mafya-çete-tarikat düzeniniz yıkılacak

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen, 12 bebeğin doğrudan ölümüne yol açan skandalla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir eylem gerçekleştirdi. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, eylemde yaptığı konuşmada “Bu ülkede Bakan olmak için Özel Hastane Patronu, Tur şirketi sahibi mi olmak gerekiyor? Kurduğunuz istibdat rejimi patron rejimidir, sağlımıza zararlıdır, mutlaka bu soygun-mafya-çete-tarikat düzeniniz yıkılacaktır. Bebeklerimizin, çocuklarımızın geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz.” Diyerek şunları kaydetti:

“Ne desek az ne söylesek hafif kalacak. 12 bebeğimizin soygun çetesi tarafından bile isteye katledildiği bir ülke yaratmaya çalışıyorlar. Onların düzeni yağma, rant, talan ve soygun düzenidir.

Utanmadan Kamuoyunu meşgul ediyorlar, cezasızlık algısı yaratmaya çalışıyorlar dedi, bunu söyleyen eski İstanbul İl Sağlık Müdürü, yeni Sağlık Bakanı.
Bir gazeteci bu olayı yazmasa, bir savcı odasında tehdit edilmese belki de üstünü kapatacakları, özel hastaneleri korumaya, kollamaya devam edecekleri gün gibi ortaya çıktı. Şimdi bundan rahatsız oldular.

En sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim. Sağlık ve eğitim insan hakkıdır, para ile alınıp satılamaz. Tüm özel sağlık kuruluşları devletleştirilmelidir.
FETÖ gitti yerine sağlıkta METÖ’yü getirdiniz. Hadi adını açık söyleyelim, Menzil tarikatı sağlık bakanlığını ele geçirmiş durumda. Terör örgütü demeniz için Fettullah Gülen örgütü gibi darbeye mi kalkışması lazım? Siyasi ve ticari ortaklığınızın bitmesini mi bekleyelim?

Sağlıkta devrim dediniz, kamu hastanelerini çürümeye terk ettiniz.

Sağlıkta devrim dediniz, özel hastaneleri teşvik ettiniz.

Sağlıkta devrim dediniz, halkımızı katkı payı, ilaçta katkı payı ile soydunuz, soğana çevirdiniz.

Sağlıkta devrim dediniz, ülkemizin yerli ilaç fabrikaları olan SSK İlaç Fabrikası’nı ve Ordu İlaç Fabrikalarını ilaç tekellerinin egemenliği için kapattınız.

Sağlıkta devrim dediniz, en önemli sağlık göstergesi bebek ölüm hızında sınıfta kaldınız.

Sağlıkta devrim dediniz, pandemi sürecinde Test kitlerini tarikatçılara ihale ettiniz.

Sağlıkta devrim dediniz, sadece 2024 yılında 83 milyar TL devlet bütçesinden ödemeniz gereken yap-işlet-kirala-devret garabeti ile Şehir Hastaneleri ortaya çıkardınız.

Şimdi bir çete, Yenidoğan Çetesi yakalandı. Başta bebeklerini kar hırsınıza kurban ettiğiniz acılı aileleri kandırmaya, sorumlulara dokunmamaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden buradayız.

Tüm sorumlular yargılanmalıdır. AKP Belediye başkan adayları, MHP’li, CHP’li isimler, havada uçuşuyor.

Bu ülkede bakan olmak için özel hastane patronu, tur şirketi sahibi mi olmak gerekiyor? Kurduğunuz istibdat rejimi patron rejimidir, sağlımıza zararlıdır, mutlaka bu soygun-mafya-çete-tarikat düzeniniz yıkılacaktır. Bebeklerimizin, çocuklarımızın geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz.”

Reklam

Önceki Haberler

3 bebek hayatını kaybetti: Savcılık soruşturma izni istedi, Sağlık Bakanlığı bir yıldır yanıt vermedi

Kocaeli’nde dördüz doğum sonrası üç bebeğin ölümüyle ilgili hastane ve doktor hakkında savcılığın soruşturma izni…

21 Ekim 2024 18:35

Buca Belediyesi’nde işçiler greve çıktı

Buca Belediyesi’nde çalışan DİSK Genel-İş üyesi işçiler, yürütülen toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine…

21 Ekim 2024 18:19

İddianamede ortaya çıktı: Yenidoğan çetesi bir bebeğin kör kalmasına sebep oldu

Yenidoğan çetesine ilişkin hazırlanan iddianameden yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede yer alan bilgilere…

21 Ekim 2024 18:12

İstanbul ve İzmir Baro Başkanları belli oldu

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı, Değişim İçin Avukatlar Grubu’ndan İbrahim Özden Kaboğlu olurken Çağdaş Avukatlar Grubu…

21 Ekim 2024 18:03

Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: Bir numaralı sanık belli oldu

Narin Güran cinayetine ilişkin HTS kayıtları ve DNA incelemeleri dahil tüm deliller savcılığa teslim edildi.…

21 Ekim 2024 17:53

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı İsrailli organ kaçakçısı Türkiye’den çıktı

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı organ kaçakçısı İsrailli Boris Wolfman’ın yedi yıldır Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı.…

21 Ekim 2024 12:59
Reklam