Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’nin adaylarından İstanbul halkına çağrı: Seçimlerde sermayenin egemenliğine, inşaat patronlarına, sağcılara ve yağmacılara mahkûm değilsiniz!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi’nin İstanbul’da gösterdiği adaylar bugün yapılan bir basın açıklaması ile tanıtıldı ve adayların İstanbul halkına çağrısı yayımlandı.

TKH İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere’yi, Sultanbeyli Belediye Başkanlığı için belediye işçisi Funda Odabaş’ı, Ümraniye Belediye Başkanlığı için emekli öğretmen Selim Çelik’i, Sultangazi Belediye Başkanlığı için TKH Merkez Komite üyesi Evrim Saldıran’ı ve Bağcılar Belediye Başkanlığı için metal işçisi Barış Doğan’ı aday gösterdi.

Seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini duyuran TKH, “Yağmaya, ranta, yalana ve sağcılığa mahkûm değilsin” ve “İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için sözümüz var” sloganları ile seçimlere giren TKH orak çekiçli amblemiyle tüm Türkiye’de seçim pusulasında bulunacak.” açıklamasını yaptı. Aynı zamanda İstanbul’un 39 ilçesinde belediye meclisleri için aday gösterildiği duyuruldu.

TKH’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

İstanbul halkına çağrımızdır:

Sermayenin egemenliğine, inşaat patronlarına, sağcılara ve yağmacılara mahkûm değilsiniz!

Patronlar gökdelenlerde yaşayıp sefa sürerken, İstanbul’da milyonlarca emekçinin sefalet içinde yaşamasını kabul etmiyoruz.

En temel insani ihtiyaçlarımız olan ulaşım, barınma, ısınma gibi haklarımızın, patronların kâr hırsına endeksli olmasını kabul etmiyoruz.

İstanbul’da beklenen depremin para babalarının çıkarları uğruna görmezden gelinmesine; yerel seçimin rantçılar, ihaleciler ve talancılar tarafından bir fırsat olarak görülmesine izin vermeyeceğiz.

Yalanla, sağcılıkla ve sol gösterip sağ vurarak yürütülen düzen siyaseti emekçilere düşmandır.

Emekç­ileri­n dostu komün­istlerd­ir.

“Biz seçilmezsek hizmet yok” diyerek şantaj siyaseti yapanlarla, emekçilere yalancı bahar vaat edenler arasında tercih yapmayı reddediyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde adayımız geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere’dir.

Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için sözümüz var!

İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için oylar orak çekice, oylar Türkiye Komünist Hareketi’ne!

TKH’nin İstanbul adaylarının özgeçmişleri ile tanıtım videolarına da açıklamada yer verildi. Adayların özgeçmişleri şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ziya İncedere

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde emekçilerin sesini yükseltmek için Türkiye Komünist Hareketi’nden aday olan Ziya İncedere geri dönüşüm işçisidir. 1965 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. 1974 yılında Cemal Gürsel İlkokulu’ndan mezun oldu.

Ziya İncedere, 2006 yılından 2010 yılına kadar İstanbul Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde taşeron sağlık işçisi olarak çalıştı. Taşeron sağlık işçilerinin DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası’na örgütlenmesinde görev aldı. 2010 yılında TEKEL işçilerinin direnişine destek verdiği için işten atıldı, bir ay süren mücadelenin ardından işine geri döndü.

Taşeron sağlık işçilerinin haklarını savunmak için mücadeleden vazgeçmeyen İncedere, 2012 yılında bir kere daha işten çıkarılmasından sonra 6 ay süren çadır direnişi yaptı.

Ziya İncedere 2012 yılında Türkiye Komünist Partisi’ne (TKP) katıldı. 2015 yılından itibaren Türkiye Komünist Hareketi saflarında örgütlü mücadelesini sürdürmektedir. TKH’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ziya İncedere evli ve dört çocuk babasıdır.

Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Funda Odabaş

Türkiye Komünist Hareketi İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Funda Odabaş, 1981 yılında, Ardahan Göle’de doğmuştur. Lise mezunu olan adayımız çalışma hayatına tekstil işçisi olarak başlamıştır. Şimdi ise belediye işçisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

2018 yılında Samandıra Ortaokulu’nun imam-hatip ortaokuluna çevrilmesine karşı öğretmen ve velilerin başlattığı mücadelenin bir parçası olmuş, bu süreçte İlerici Kadınlar Derneği’ne (İKD) katılmıştır. 2018 yılından beri kadınların gericiliğe, yoksulluğa, şiddete karşı eşitlik mücadelesi verdiği bir adres olan İKD’nin aktif üyesidir. 2020 yılında Türkiye Komünist Hareketi’ne katılan Odabaş, o tarihten beri TKH üyesi olarak başta kadınlar olmak üzere emekçilerin örgütlenmesi için mücadelesine devam etmektedir.

Ümraniye Belediye Başkan adayı Selim Çelik

Türkiye Komünist Hareketi Ümraniye Belediye Başkan adayı Selim Çelik, 1955 yılında Rize Çayeli’nde doğmuştur. İlk ve orta dereceli okulu Çayeli’nde, yüksek okulu ise Rize’de bitirmiştir. Memleketin çeşitli yerlerinde, 30 yıla yakın öğretmenlik yapmış olan Çelik emeklidir, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2022 yılında Türkiye Komünist Hareketi’ne katılan Çelik, o tarihten beri Parti’nin aktif bir üyesi olarak sosyalizm mücadelesinin bir parçasıdır.

Bağcılar Belediye Başkan adayı Barış Doğan

Türkiye Komünist Hareketi Bağcılar Belediye Başkan adayı Barış Doğan, 1995 yılında İstanbul Bağcılar’da doğdu. 12 yıldır metal işçisi olarak çalışan Doğan, 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu döneminde yürütülen “Hayır!” çalışması sırasında mücadele ile tanıştı. 2012 yılında TKP saflarında mücadeleye katılan Doğan, Sol Cephe Bağcılar temsilcileri arasında yer aldı. Gezi Direnişi sonrası Bağcılardaki Gezi dayanışma forumunun içinde yer alan ve  Birleşik Haziran Hareketi’nin İstanbul Komitesi’nde de görev alan Barış Doğan, 2015 yılından beri TKH saflarında sosyalizm mücadelesini sürdürmektedir.

Sultangazi Belediye Başkan adayı Evrim Saldıran

TKH İstanbul Sultangazi Belediye Başkan adayı olan Evrim Saldıran 1993 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2012 yılında Eyüp Oğuzcan Polat Anadolu Lisesi’nden mezun olan Saldıran, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Makine Bölümü’nde eğitim görmektedir.

Evrim Saldıran 2010 yılında, lise öğrencisiyken sosyalizm mücadelesi ile tanışmıştır. 2011 yılında Türkiye Komünist Partisi’ne katılan Saldıran 2015 yılında Türkiye Komünist Hareketi’nin kuruluşunda yer almıştır.

O günden beri TKH saflarında yer alan Saldıran, gençlik çalışmalarında Öğrenci Bürosu sekreterliği görevini yürütmüştür. Partimizde çeşitli görevler üstlenen Evrim Saldıran, İstanbul İl Komitesi ve Merkez Komitesi üyesidir.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam