Reklam
Kategoriler: Röportaj

TKH’nin Antalya adayı Çakılkaya: Oyunuz boşa gitmesin, örgütlü sosyalizm mücadelemize güç verin!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nimet Çakılkaya başta neden aday olduğu ve yürütüğü şeçim çalışması hakkında Yurtsever Haber okurlarının sorularını yanıtladı.

Yurtsever: Okurlarımızın sizi daha iyi tanımaları adına biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Nimet ÇAKILKAYA: 1962 yılında Antalya’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Antalya’da tamamladım. 1977 yılında İGD Antalya şubesi üyesi oldum. 1979 yılında üniversite eğitimi için İstanbul’a giderek İGD Bakırköy şubesinde örgütlü mücadeleye devam ettim. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 1983 yılında mezun oldum. Büro emekçisi olarak İstanbul’da çalıştım. 2004 yılında emekli olarak Antalya’ya geri döndüm. 2011 yılında TKP üyesi ve 2015 yılından itibaren TKH’de sosyalizm mücadelesini sürdürmekteyim. İKD Antalya temsilcisi ve İKD GYK üyesi olarak görev yapmaktayım. Antalya SMMM Odası ve DİSK Emekli Sen Antalya şubesi üyesiyim.

Yurtsever:Türkiye Komünist Hareketi’nden Antalya Büyük Şehir Belediyesi Başkanı adayı oldunuz. Adaylık süreciniz hakkında ne söylemek istersiniz?

Nimet ÇAKILKAYA: Geçen Ağustos ayında yaptığımız kongrede; yerel seçimlerde sosyalizmin güçlenmesi, düzenden bağımsız sosyalist bir damarın açılması için ilkeli, devrimci tutum alarak ortak sosyalist adaylar çıkarılması ve bu konuda çaba harcanması gerektiğini karar altına almıştık. Ancak yapılan görüşmeler ne yazık ki bir sonuca ulaşmadı. Partimiz emekçileri düzen partileri karşısında seçeneksiz bırakmamak ve bunca yağmanın, talanın aksine kamucu yerel yönetimler programını oluşturmak, sağcılığa, sol gösterip sağ vuranlara karşı durmak üzere Türkiye’nin her ilinde oy pusulalarında orak çekicin yer almasına karar verdi. İşçi sınıfını temsil etmek üzere belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği adayları belirlendi. Biz komünist partisiyiz. Adaylık ne popülerlikle, ne para, ne çıkar karşılığı olarak görülmez. Antalya’da benim aday olmam partimizin verdiği görev ve onurla taşıdığım sorumluluktur. Partimizi emekçilerle buluşturmak, örgütlenmek, sosyalizmin tek kurtuluş seçeneği olduğu gerçeğini büyütmek üzere çalışıyoruz. Sadece seçimde değil her zaman yaptığımız çalışmalara seçimden sonra da devam edeceğiz. Çünkü bizim eşit, özgür, bağımsız, laik bir ülke için sözümüz var, söylemeye ve bu sözü örgütlemeye devam edeceğiz.

Yurtsever: Uzun süredir karşı devrimin giderek güçlendiğini görmekteyiz. Laiklik ihlal edilerek gericiliğin önünün açıldığını görmekteyiz. Siz bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

Nimet ÇAKILKAYA: AKP’nin bir karşı devrim partisi olarak kendi hukukunu uyguladığı, kendi anayasasını gündeme getirdiği bir süreçteyiz. Hilafet çağrılarının yapıldığını, laikliğin tasfiye edildiğini, işçi sınıfının kazanımlarının yok sayıldığını, medeni kanunun değiştirilmek istendiğini ve bunların seçimden sonra daha da hız kazanacağını görüyoruz. Her ay Laiklik Meclisi yapılan laiklik ihlallerini yayınlıyor. Bu konu emekçilerin gündemine daha fazla girecek. Biz gericiliğe karşı laiklik talebimizden vazgeçmiyoruz. Ancak gericiliğin bunca örgütlü olduğu durumda halkın daha da örgütlü olarak karşı durması gerekir. Seçimden sonra da laiklik için omuz omuza mücadeleyi büyüteceğiz. Bu da sol olmakla, sosyalist bir barikatın kurulmasıyla gerçekleşebilir.

Yurtsever: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Nimet ÇAKILKAYA: Düzen siyasetinin kirliliğinin, ilkesiz, popülist tutumların ortaya serildiği bir seçim sürecinin sonuna geliyoruz. Kirli olan burjuva siyasettir ve bu kirliliğin apolitizmle sonuçlanmaması için biz devrimcilere daha büyük sorumluluk düşüyor. Ben oy kullanmayı düşünmeyen gençlere, kadınlara, emekçilere tekrar seslenmek isterim: Oyunuz boşa gitmesin, örgütlü sosyalizm mücadelemize güç verin, umudunuzu kaybetmeyin, seçeneksiz değilsiniz! Oylar orak çekice!

Reklam

Önceki Haberler

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55
Reklam