"Ukrayna üstünlüğü Ruslara kaptırdı"

ABD’nin New York Times gazetesi, Ukrayna ordusunun personel ve mühimmat eksikliği yüzünden savaş meydanındaki üstünlüğü Rus güçlere kaptırdığını belirtti.

New York Times gazetesinde Marc Santora imzalı yayımlanan  yazıda, “Ukraynalılar, insan ve silah sayısı bakımından yetersiz oldukları bir durumla karşı karşıya. Onlar üstünlüğü Rusya’ya kaptırdı” ifadesine yer verildi.

Ukrayna ordusunun, yaşadığı büyük sıkıntı yüzünden topçu mermileri tasarruf etmek zorunda kaldığı kaydedilirken, ayrıca zırhlı araçların tamir ve bakımı için gereken bileşenlerde de sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Adı açıklanmayan bir Ukraynalı subay, “Taarruz için yeterli sayıda ekipman ve askerimiz yok. Bu nedenle artık başlıca hedef elimizdeki mevzileri korumak” itirafında bulundu.

Rus ordusunun cephenin bazı bölgelerinde Ukraynalılara göre 5 kat daha fazla mermi kullanma fırsatına sahip olduğu kaydedilen yazıda, Ukraynalıların topçu mermilerinde yaşadığı sıkıntıyı kamikaze İHA’larla telafi etmeye çalıştığı belirtilirken Ukraynalı Binbaşı Sergey Bets, İHA’ların etkili olmadığını itiraf etti.