Reklam
Kategoriler: Dış Açı

“Ukrayna’ya destek vererek kendi güvenliğimizi savunuyoruz”

Reklam
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Michel, Ukrayna’ya askeri teçhizat sağlayarak Avrupa’nın güvenliğini savunduklarını dile getirdi.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Roma’daki görüşmesi sonrası başbakanlık önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Meloni ile harika bir toplantı yaptıklarını belirten Michel, gelecek haftaki Avrupa Konseyi’ni ve göç, rekabetçilik, iklim değişikliğiyle mücadele, dijital inovasyon ve ekonomik canlanma konularını görüştüklerini ifade etti.
Avrupa Parlamentosunun (AP) son olarak dün onayladığı göç ve iltica paktını hatırlatan Michel, “Göç meselesini ele almak için her türlü çabayı destekliyoruz. İtalya ile beraber üçüncü ülkelerle menşe, geçiş ülkelerle çalışıyoruz. Tunus’u, Mısır’ı, Lübnan’ı, Akdeniz’deki ülkeleri katmamız lazım. Giorgia Meloni ile göçün etkin yönetiminin bir öncelik olduğu konusunda anlaştık. AP tarafından dün kabul edilen Göç ve İltica Paktı ile AB, sisteminde reform yapıyor. Uygulama artık esastır ve aynı zamanda verimli sonuçlara da olanak sağlamaktadır” dedi.
Michel, Rusya-Ukrayna krizinin bir etkisi olarak bugün AB’nin eskisine göre daha birlik içinde ve güçlü olduğunu öne sürerek savaşın bir diğer etkisinin de NATO’nun büyümesi olduğunu söyledi.
AB içinde savunma işbirliği sektöründe ilerleme kaydettiklerini belirttiği konuşmasında Michel, “Ukrayna’ya askeri teçhizat sağlayarak, destek vererek kendi güvenliğimizi savunuyoruz” diye konuştu.

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam