Van'da hukuksuzca mazbata verilen AKP'li aday seçim öncesi 'kayyum olarak atanmak istemiyorum' demiş

İl Seçim Kurulu'nca hukuksuz şekilde mazbata verilen AKP adayı Abdulahat Arvas, seçimlerden kısa süre önce basın mensuplarına 'kayyum olarak atanmak istemediğini' açıklamış.

Van'da hukuksuzca mazbata verilen AKP'li aday seçim öncesi 'kayyum olarak atanmak istemiyorum' demiş

Van İl Seçim Kurulu, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan’ın yerine AKP adayı Abdulahat Arvas’ı belediye başkanı olarak belirledi.

Ancak AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas seçimlerden kısa süre önce ‘kayyum olarak atanmak istemediğini’ söylemiş.

Arvas’ın seçim öncesi yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kayyum olarak atanmak istemediğini ve sandıktan zaferle çıkmak istediğini dile getiren Arvas, “Ben kayyum atanmak istemiyorum. Seçimleri kazanmak istiyorum. Bileğimizin gücüyle, alnımızın akıyla, halkımızın teveccühüyle, teşkilatlarımızın desteğiyle sandıktan zaferle çıkmak istiyorum. Niyetim budur, farklı okuyanlar varsa onların derecesine gelmedim, gelmem çünkü ben 670 yıllık bir aileye mensup olan biriyim. Ailemin geçmişi Bahçesaray’da başlamış, bütün ilçelerde aile fertleri var. Devletin birçok kademesinde okumuş, görev almış eğitimli bir aileye mensubum. Şu an ülkemizin birçok ilinde akademisyen olarak hizmet edenler var. Arvas ailesi olarak ülkemize ve ilimize hizmet etmişiz. Vanlı bir aileyiz. Herkesim tarafından saygı gören bir aileyiz. Buna layık olmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. İnsanız mutlaka hatalarım olabilir ama asla ihanetim olmaz. Şahsi menfaatimde yok” ifadelerini kullandı.”