Reklam
Kategoriler: Gündem

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısından skandal açıklama: Suçu ispat edilenin cezası idam olmalı

Reklam

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay dosyasına ilişkin, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi karar verdi, bize gönderdi. Dosya şu an bizde. İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz” dedi.

CNN TÜRK yayınında konuşan Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki kapatma davası ile ilgili de “2 yıldan fazla süre geçti. Davalı parti kendisi kapatmış gibi, faaliyeti yok. DEM Parti adını aldı. Beklemekteyiz, duruşma tarihini AYM belirler” diye konuştu.

Kadın cinayetleriyle ilgili cezaların caydırıcı olmadığını söyleyen Şahin, “Hatta bana göre suçu ispat edilenin idam cezası olmalı diye düşünüyorum. Bazı suçlarda idam olmalı” dedi.

Şahin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hayvanlar sokakta gezmemeli, barınakta olmalı.. Sokakta gezmemesi gerekir. Zamanla sokakta saldırgan oluyor. Bir insana saldırıyor, kontrolden çıkma ihtimali her zaman var. Ya sahipli ya barınakta olmalı. Son düzenleme yapıldı. Küpelenip sokağa bırakma, bu yanlış. Ya barınakta ya sahipli olmalı.

Verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Suç işlerken kimse ağırlaştırılmış müebbet var diye işlemiyor.

“SUÇU İSPAT EDİLENİN İDAM CEZASI OLMALI”

İstanbul sözleşmesi ile cinayetlerin ilgisi yok. Sözleşme varken de işleniyor, yokken de işleniyor. Yeteri kadar cezası var.

Hatta bana göre suçu ispat edilenin idam cezası olmalı diye düşünüyorum. Bazı suçlarda idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor.”

Reklam

Önceki Haberler

28 Şubat davasının hükümlülerinden yeniden yargılanma talebi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla tahliye edilen 28 Şubat Davası hükümlüleri Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

20 Mayıs 2024 10:40

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı

ran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide…

20 Mayıs 2024 10:30

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29
Reklam