Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Rıza Kayaalp olimpiyat kadrosundan çıkarıldı

Yasaklı madde kullandığı tespit edilen AKP'li milli güreşçi Rıza Kayaalp, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosundan çıkarıldı.

Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Rıza Kayaalp olimpiyat kadrosundan çıkarıldı

Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Paris 2024 Olimpiyatları’ndan geçici olarak men edildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosundan çıkarılan Kayaalp’in yerine milli güreşçi Hamza Bakır yer alacak.

“24 yıllık başarı dolu temiz spor kariyerinin son olimpiyat hazırlığında göstermiş olduğu tüm profesyonel özene rağmen talihsiz bir durumla karşı karşıya” olduğunu iddia eden Kayaalp, sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Kariyeri boyunca ilaçlarını uzman onayıyla kullandığını aktaran Kayaalp, uzun süredir devam eden şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerinin son dönemde artması nedeniyle tedavi sürecine başladığını belirtti.

Söz konusu tedaviye, kendisine yazılan reçeteyi spor hekimine yazılı ve sözlü şekilde danışarak başladığını söyleyen Kayaalp, “Spor hekimimin onayıyla başlanan bu tedavi sürecinde tarafıma uygulanan yanlış tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılmam tedbiren geçici olarak askıya alındı” dedi.

“TEDAVİ AMAÇLI” OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Tespit edilen yasaklı maddenin yanlış tedavi kaynaklı olduğunu iddia eden Kayaalp, “Yaklaşmakta olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na da katılamama tehlikesiyle karşı karşıyayım. Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız” açıklamasında bulundu.

Kayaalp kimdir: AKP üyeliği, ırkçılık nedeniyle men, ölümlü trafik kazası
Grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, 5 kez dünya ve 12 kez Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca Kayaalp birçok dünya şampiyonası ve olimpiyat oyunlarında da final, yarı final ve çeyrek finale kadar ilerledi.

Kayaalp birçok final turunda Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez’e yenilerek şampiyonluğu kaçırdı. Kayaalp geçen sene yaptığı bir söyleşide Nunez’e sitem ederek “Karşımda Kübalı Mijain Lopez Nunez olsaydı ona ‘Hayatımı kararttın’ derdim. Beni 3 olimpiyat şampiyonluğundan etti diyebilirim. İyi bir rakipti, ‘Sen olmasaydın şu an 3 olimpiyat, 7-8 dünya şampiyonluğum olabilirdi’ diyebilirim mesela” ifadelerini kullanmıştı.