'Yenidoğan Çetesi' tarafından ölümle tehdit edilen savcıdan açıklama

'Yenidoğan çetesi'ne ilişkin soruşturmayı yürüten ve makamında ölümle tehdit edilen savcı Yavuz Engin, açıklamada bulundu. Engin, "Yine aynı yolda devam edeceğiz" dedi.

'Yenidoğan Çetesi' tarafından ölümle tehdit edilen savcıdan açıklama

Türkiye’nin konuştuğu ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması sürerken, olayın peşine düşen ve makamında ölümle tehdit edilen savcı Yavuz Engin, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Engin, “Bu süreçte tebrik ve desteklerini sunan herkese teşekkür ederim. İş yoğunluğu sebebiyle henüz cevap veremediğim tüm tebrik mesajlarına cevaben; Türk Devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik, yine aynı yolda devam edeceğiz” paylaşımında bulundu.

İstanbul’da bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ortaya çıktı.

SGK’den kazanç sağlamak amacıyla yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasında bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklandı.

‘YİNE AYNI YOLDA DEVAM EDECEĞİZ’

Olaya ilişkin soruşturmayı yürüten ve makamında ölümle tehdit edilen savcı Yavuz Engin, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Engin, şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte tebrik ve desteklerini sunan herkese teşekkür ederim. İş yoğunluğu sebebiyle henüz cevap veremediğim tüm tebrik mesajlarına cevaben; Türk Devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik, yine aynı yolda devam edeceğiz.”

 

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturma sürerken, 2024 yılı ağustos ayında Avukat Aylin Arslanatar, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i aradı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Engin ile önce telefonla konuşan Arslanatar, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulundu. Avukat Arslanatar ile birlikte Mustafa Kemal Zengin isimli birisi de tehditlerde bulundu.

Savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere ilişkin bilgilerin ne şekilde sızdırıldığına dair araştırma yapılmış, savcının odasına kayıt cihazı yerleştirilmişti.

1 Ekim’de, Avukat Arslanatar ile irtibatı tespit edilen Zengin, eski müsteşar olduğunu ileri sürerek, savcıya telkin ve tehditlerde bulundu.

Zengin’in savcıyı açık şekilde ölümle tehdit etmesi kayıt altına alınmıştı. Yapılan incelemede, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden önceki bir tarihte 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığından da şüphe edildi.

Savcı Engin’in tehdit edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3 jandarma personeli işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında 2 avukatın da bulunduğu 8 zanlı Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi. Soruşturma kapsamında savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 5’i tutuklama, 3’ü ise adli kontrol şartı talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, avukat Aylin Arslantatar, Mustafa Kemal Zengin, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve Muhammed Emin Orhan’ın tutuklanmasına, avukat M.G., İ.K. ve T.A’nın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.