YTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü kurucusu Prof. Dr. Nezhun Gören yaşamını yitirdi

Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün kurucusu Prof. Dr. Nezhun Gören'in yaşamını yitirdiği öğrenildi,

YTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü kurucusu Prof. Dr. Nezhun Gören yaşamını yitirdi

Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü kurucusu Prof. Dr. Nezhun Gören’in yaşamını yitirdiği öğrenildi. Gören’in cenazesi 23 Nisan 2024 Salı günü Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde öğlen saatinde yapılacak dini törenden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Yaşamı boyunca akademik alanda yaptığı çalışmalar, toplumsal sorunlara duyarlılığı ve verdiği mücadele ile bilinen Gören 1945 yılında doğmuştur. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitiren Nezhun Gören 1978 yılında yine İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Bitki Kimyası alanında doktorasını tamamlamıştır. Berlin Teknik Üniversitesi’nde Organik Kimya Enstitüsü’nde doktora sonrası eğitimini alan Gören 1988 yılında doçent, 1998 yılında ise profesör olmuş ve 1998 – 2012 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kurucu başkanı olduğu Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde, 2012 sonrasında ise İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı’nde görev yapmıştır. Akademik hayatı boyunca sayısız bilimsel araştırmaya imza atan Gören’in makaleleri ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmıştır.

Nezhun Gören aynı zamanda 2014 yılında Sol Cephe’ye katılmış ve topluma karşı sorumluluk taşıyan bir akademisyen olarak Türkiye’nin sorunlarına dönük politik alanda mücadeleye katkı koymaya çalışmıştır.

Gören’in vefat haberi Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile kardeşi S. Nur Tekin tarafından duyuruldu.