Yunanistan'da 'Türk suç örgütleri' ile ilgili çarpıcı rapor

Yunanistan basınında yer alan habere göre 'Türk mafyalarının' gizli servisler tarafından kullanılabileceğine dair hazırlanan bir gizli raporun olduğu iddia edildi.

Yunanistan'da 'Türk suç örgütleri' ile ilgili çarpıcı rapor

Yunanistan’ın önde gelen yayın organlarından eKathimerini, Yunan güvenlik makamları tarafından kaleme alınan gizli bir raporun, Türk mafyasının gizli servisler tarafından bir araç olarak kullanılma riski konusunda uyardığını yazdı.

eKathimerini’de yer alan Yiannis Souliotis imzalı habere göre; Yunanistan’da silahlı Türk mafyasının üç gün içinde iki ayrı olaya karışmasından günler sonra ortaya çıkan rapor, Yunan güvenlik makamları tarafından kaleme alındı ve Türk mafyasının Yunanistan’daki faaliyetlerini ortaya koyuyor. Raporda, Türk mafyasının gizli servisler tarafından bir araç olarak kullanılma riski konusunda sert uyarılar yer aldı.

“CASUSLUK ŞEBEKELERİ TARAFINDAN KULLANILABİLİRLER”

Suçluların casusluk şebekeleri tarafından işe alınma ihtimallerini “artan bir tehdit” olarak nitelendiren rapor, Yunanistan’ın Türkiye’deki rakip organize suç grupları arasında hesaplaşma alanı haline gelme riskine dikkat çekiyor.

Raporda bununla birlikte “siyasi motivasyona sahip aktörler ve istihbarat servisleri tarafından hibrit operasyonlar yürütmek gibi gizli operasyonlar gerçekleştirmek için” kullanılabileceği de vurgulandı.

“Bu giderek artan bir tehdittir” diyen rapor, ülkede faaliyet gösteren Türk suç şebekelerinin ‘yabancı devlet aktörleri tarafından etkili bir şekilde araçsallaştırılabileceğini’ belirtiyor.

“PKK YA DA FETÖ ÜYESİ OLDUKLARINI İDDİA EDİYORLAR”

Eylül 2023’ten bu yana Yunanistan’da Türk mafyasının karıştığı olayların analizinden, kullanılan metodolojiye ilişkin ortak özellikler ortaya çıkarıldı. Raporda bu isimlerin, Yunanistan’a yasadışı yollardan girdikleri sırada iltica başvurusunda bulunabilmek için PKK üyesi veya da FETÖ destekçisi olduklarını iddia ettikleri belirtildi. Bu isimler, Türkiye’de kovuşturmalarla karşı karşıya olduklarını iddia ediyorlar.

Gizli raporda “Yunanistan’da ya da Avrupa Birliği’nin diğer ülkelerinde veya Batı Balkanlar’da yaşayan Türklerle sinerji arıyorlar” deniliyor.