Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Venezuela:

maduroVenezuela’da henüz kesin sonuçlara açıklanmamakla birlikte Amerikancı sağ muhalefet ittifakının oyların yüzde 55’ini aldığı ve şu ana kadar parlamentoda 99 sandalye kazandığı bildirildi.

Manifesto 

Çocuk evlilikleri:

çocuk gelinler

İzmir Gediz Üniversitesi’nde düzenlenen “Zorla Evlendirme Konferansı”nda, Türkiye’deki her üç evlilikten birinin çocuk evliliği olduğu, 181 bin 36 çocuk gelinin bulunduğu, bir yılda 20 bine yakın ailenin 16 yaşından küçük kızlarını evlendirebilmek için dava açtığı da belirtildi.

Manifesto 

Fransa:

Marine Le PenFransa’da dün gerçekleşen bölgesel seçimlerin ilk turunda liderliğini aşırı sağcı Marine Le Pen’in yaptığı Ulusal Cephe (FN), Fransa’nın yeni idari yapısına göre şekillenen 13 bölgenin altısında en yüksek oyu alırken ülke genelinde de en çok oy oranına ulaştı.

Manifesto

Mehmet Şimşek:

DEVLET BAKANI MEHMET SIMSEK, BASIN TOPLANTISI DUZENLEDIEkonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankası Fed’in bu ay faizleri artıracağına inandığını söyledi ve küresel ekonomide zor bir dönemin geldiğine işaret etti.

Manifesto

İSDEMİR:

işçi-eylemine-polis-müdahalesiSivas Demir Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini öne sürerek günlerdir eylem yapan işçilere polis saldırdı.

Manifesto 

Koalisyon:

France Carries Out Its First Air Strikes Against ISISABD öncülüğünde IŞİD’e karşı hava operasyonları yapmak üzere kurulan koalisyon güçleri Deyr Ezzor’da Suriye Arap Ordusu’nun üssünü bombaladı.

Manifesto