Cam işçisi Manifesto'ya konuştu

Şişecam işçisi, direnişin 3.gününde Manifesto'ya konuştu.

Cam işçisi Manifesto'ya konuştu

Mersin Şişecam’da işten çıkartılmaya karşı direnişe geçen cam işçilerinin direnişi üçüncü gününe girdi. Üçüncü gününde de kararlılıkla devam eden direnişte umutlu bir hava gözleniyor. Manifesto‘ya cam işçileri ise neden bu eylemi gerçekleştirdiğini anlattılar. İşte cam işçilerinin Manifesto‘ya konuşma anları.

https://youtu.be/JiE3nnwPQ9k

Dertlerini anlatan ve ne için mücadele ettiklerini sitemize açıklayan cam işçileri dün geceyi ise bir arada geçirdi. Dün önce işçilerin aileleri işyerini ziyarete gelirken, işçilerin coşkusunun arttığı gözlemlendi.

cam-isci-aileleri
İşçiler hep bir ağızdan “Biz bir aileyiz, bizi kimse bölemez”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atarken, işçiler dün geceyi ise böyle geçirdiler.

direnis_cam_isciGece direnişini sürdüren işçiler gazetemize “Biz buraya zafer için geldik, hakkımızı almadan da gitmeyeceğiz.” diye açıklama yaptılar.

Kristal-İş sendikası genel merkezi bugün acil toplantı çağrısı yaparken, Şişecam yönetimi ile yaptıkları görüşmeyi ve atacakları adımı tartışacaklarını bildirdi. Yönetimin kararı ne olursa olsun işçilerin ise direnişten vazgeçmeyeceği ise üç günde belli olmuş oldu.