Reklam
Kategoriler: İç Açı

VİDEO | Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı

Reklam

MİT tırlarını soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme haklarında tutuklama kararı verdi. Dündar ve Gül, haklarındaki tüm suçlamalardan birden tutuklandı.

Mahkeme salonunda “Özgür basın susturulamaz” sloganları atılıyor.

Can Dündar ve Erdem Gül cezaevine götürülmek üzere mahkeme salonundan çıkartıldılar.

Tutuklama öncesi neler olmuştu?

29 Mayıs tarihinde “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetinin yazılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında bugün ifade vermeye çağrılan Dündar ve Gül adliye önünde yaptıkları açıklamada; “Biliyorsunuz MİT TIR’larında silah taşındığına dair yaptığımız haberden dolayı bir soruşturma yürütülüyor. Bizzat Cumhurbaşkanı’nın şikayetçi olduğu bir soruşturma bu” dedi. “Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, kamuoyunun hükümet yalan söylüyorsa bunu bilme hakkını savunmaya geldiklerini” dile getiren Dündar,”Hükümetlerin hiçbir şekilde illegal yollara sapmaması gerektiğini göstermeye, kanıtlamaya, bunun savunmasını yapmaya geldik” dedi.

“İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetli haber üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet ve Dündar’dan kişisel olarak da şikayetçi olmuş, şikayet dilekçesinde “Devletin menfaatlerini gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez” diyerek Dündar’ın bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istemişti. Katıldığı bir televizyon programında da “Öyle zannediyorum bu özel haberi yapan kişi bunun bedelini çok ağır ödeyecek. Öyle bırakmam onu” diyerek Dündar’ı tehdit etmişti.

Bugün sabah saatlerinde “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Siyasi ve askeri casusluk”, “Gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamalarıyla İstanbul Çağlayan Adliye’sinde sorguya çağrılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne götürülüyorlar.

MİT TIR’ları davasında albay ve savcıların tutukluluğunun devamına karar verildi

İstanbul’da bunlar yaşanırken, Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca’nın yargılandığı davanın Yargıtay’daki üçüncü duruşması da bugün görüldü. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, tutukluluğun devamına karar verdi.

Bu haber en son değiştirildi 27 Kasım 2015 14:51 14:51

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam