Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Canlı bomba olacağım’ diyen IŞİD’li kadına tahliye

Reklam

Konya’da “Canlı bomba olacağım” diyen IŞİD’li tutuklu sanık tahliye edildi.

Davutoğlu’nun “Eylem yapmadan tutuklayamayız” dediği IŞİD’in canlı bombalarından biri daha henüz eylem yapmadığı ve mahkemede suçlamayı kabul etmediği için tahliye edildi. Oysa, canlı bomba olmak istediğini söyleyen kadın, Suruç Katliamı’nda akla gelen ilk isimlerden biriydi.

4 IŞİD’li tutuklu tahliye edildi

DHA’dan Hasan Dönmez’in haberine göre Konya’da IŞİD’e yapılan operasyonda tutuklanan ve mahkemenin elindeki telefon kayıtlarına göre, karşıdaki sese “Canlı bomba olmak istediğini” söyleyen bir kadın serbest bırakıldı.

Mahkeme, aralarında Suriye’deki çatışmada ölen 2 kardeşinin intikamını almak için “canlı bomba” olmak istediği, ancak örgütün bunu kabul etmediği öne sürülen 34 yaşındaki 2 çocuk annesi F.K’nin de bulunduğu 4 kişiyi adli kontrol kararıyla tahliye etti.

Konya’da 50 kişiye yönelik yapılan operasyonda aralarında örgütün kadın canlı bombacısı olduğu ileri sürülen F.K’nin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı.,

“Telefonda canlı bomba olacağım diye şaka mı yaptın”

Canlı bomba olmak istediği ileri sürülen F.K, mahkemedeki savunmasında IŞİD’e üye olmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme başkanının, “Suriye’ye neden gittin? Telefonda konuştuğun arkadaşlarına kendimi patlatacağım, canlı bomba olacağım demişsin?” sorusu üzerine F.K “Suriye’ye kardeşimin cenazesi için gittim. Canlı bomba olmayı hiçbir zaman düşünmedim. Hiçbir zaman bombacı olmayı istemedim” dedi.

Mahkeme başkanı, “Telefonda canlı bomba olacağım diye şaka mı yaptın yani” diye karşılık verdi. F.K. de sessiz kaldı. Mahkeme heyeti ifadelerin ardından aralarında örgütün kadın bombacısı olduğu ileri sürülen F.K. ile beraber 4 kişi adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Duruşma, 28 Ocak tarihine ertelendi.

Canlı bomba olmasını IŞİD kabul etmemiş

Konya’daki evinde gözaltına alınan F.K’nin IŞİD’in Türkiye’deki canlı bombacısı olan ve aranan 3 kadından biri olduğu iddia edildi. Teknik takibe takılan F.K’nin, Suriye’deki çatışmalarda ölen kardeşlerinin intikamını almak için canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yaptığı saptandı.

Suruç Katliamı’nda canlı bomba olarak ilk akla gelen kişinin de F.K. olduğu belirtildi. F.K’nin ifadesinde IŞİD’e katılan 2 kardeşinin Suriye’deki çıkan silahlı çatışmada öldükten sonra örgüte katılıp, ‘canlı bomba’ olmayı kendisinin istediğini ancak örgütün bunu kabul etmediğini ileri sürdüğü öğrenildi.

Bu haber en son değiştirildi 14 Aralık 2015 17:31 17:31

Reklam

Önceki Haberler

Mehmet Şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kirada yüzde 25'lik artış sınırının devam etmesi için "bir…

20 Mayıs 2024 12:25

Çorlu Tren Katliamı davasında gerekçeli karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin…

20 Mayıs 2024 12:18

Erdoğan’dan Reisi’nin ölümü sonrası ilk açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından birçok ülkeden taziye mesajları geldi. Reisi için…

20 Mayıs 2024 11:01

İran’da hükümet acil toplanıyor: Reisi’nin yerini kim alacak?

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yaşamını yitirmesinin ardından hükümet acil toplantı yaptı. İran Anayasayı Koruyucular Konseyi…

20 Mayıs 2024 10:55

28 Şubat davasının hükümlülerinden yeniden yargılanma talebi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla tahliye edilen 28 Şubat Davası hükümlüleri Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

20 Mayıs 2024 10:40

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı

ran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide…

20 Mayıs 2024 10:30
Reklam