CNN'den skandal habercilik

Amerikan haber kanalı CNN bakın IŞİD'lileri nasıl tanımladı?

CNN'den skandal habercilik

Amerikan haber kanalı CNN, IŞİD liderlerini tanımlarken büyük bir skandala imza attı.

Haber kanalına göre, tutsakların kafalarını kesen, esir ticareti yapan ve tüm dünyayı tehdit eden cihatçı çetenin militanları artık “yetkililer” olarak anılıyor. Ebu Bekir el Bağdadi ve Ebu Muhammed el Adnani’nin ABD tarafından terörist olarak kabul edilmesine rağmen bu dilin kullanılması ise skandal olarak yorumlandı.

 

cnn skandalBarbara Starr’ın sunduğu ve Pazartesi günü yayınlanan bir programda sunulan bir haber görüntüsü üzerindeki haber başlığında “US intensifies search for ISIS officials” (ABD IŞİD yetkilileri için aramaları yoğunlaştırıyor) yazıldı.

Haberde fotoğrafları gösterilen çetecilerden ilki IŞİD’in 1 numaralı ismi Ebu Bekir el Bağdadi idi. Bağdadi, CNN’e göre IŞİD’in asıl yetkilisi olurken, kanal cihatçı çeteler içerisinde “diğer 6 üst düzey yetkili”yi de bulabildi.

CNN, Ebu Muhammed el Adnani’nin elinde silahla bir fotoğrafını yayınlarken, işi daha fazla büyütüp ‘Savunma Bakanı’ demese de, bu ‘yetkili’nin IŞİD’in Irak ve Suriye’deki saldırılarını yöneten ‘kilit kişi’ olabileceğini söyledi.