Direnen inşaat işçisi kazandı

İnşaat işçileri direnişle kazandı.

Direnen inşaat işçisi kazandı

TOKİ ihalesiyle yapılan Sultanbeyli Devlet Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler direnerek haklarını kazandı. Ücretlerini alamadıkları ve hakları gasp edildikleri için rahatsızlık yaşayan inşaat işçileri, İnşaat ve Yapı İşçiler Derneği (İYİ-DER) ile temasa geçerek harekete geçti.

Bugün TOKİ’nin Halkalı’da bulunan merkezi önünde toplanan işçiler gasp edilen hakları için eylem yaptı. İnşaat işçilerinin kararlı duruşu karşısında TOKİ yetkilileri verilmeyen hakların ödenmesi için derhal adım atacaklarını söyledi. Görüşme sırasında oturma eylemi başlatan işçilerin örgütlü mücadelesi TOKİ’ye geri adım attırdı.

Direniş kazandırıyor

İYİ-DER’le görüşen işçiler mücadeleyi bundan sonra dernekle beraber sürdüreceklerini belirtirken, görüşmelere İYİ-DER avukat Erkan Kılıç da katıldı. Mücadeleyi bundan sonra daha da büyüteceklerini belirten İYİ-DER yetkilileri, daha önceki direnişlerdeki deneyimleri şantiyelerde yaygınlaştıracaklarını belirttiler.

İYİ-DER 2012 yılında kurulurken, özellikle 2014 yılındaki Halkalı direnişinde gündeme gelmiş ve inşaat işçileri arasında yaygın bir örgütlülüğe sahip olmuştu.