Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.
WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir. WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu. Ancak yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.
Bu haber en son değiştirildi 28 Ekim 2015 12:28 12:28
"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…
Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…
DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…
AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…
Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…