Reklam
Kategoriler: Bilim Teknik

Dünya Sağlık Örgütü uyarıyor

Reklam

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.
WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir. WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu. Ancak yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.

Bu haber en son değiştirildi 28 Ekim 2015 12:28 12:28

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…

20 Eylül 2024 18:14

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34
Reklam