En Kahraman Rıdvan Yiğit Bulut

Komediyle trajedinin arasında sürekli salınan bir sarkaca benziyor Yiğit Bulut, ya da nam-ı diğer jöleli. Hem köşe yazarı, hem Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu baş danışmanı, hem de fedaisi. Bugünkü köşe yazısının başlığı “G-20’den kısa bir paylaşım” hakikaten kısa da olmuş. Peki ne yazmış? Yazdığı iki paragraf bir şey. “Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliği ve liderliğinde... View Article

Komediyle trajedinin arasında sürekli salınan bir sarkaca benziyor Yiğit Bulut, ya da nam-ı diğer jöleli. Hem köşe yazarı, hem Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu baş danışmanı, hem de fedaisi.

Bugünkü köşe yazısının başlığı “G-20’den kısa bir paylaşım” hakikaten kısa da olmuş.

Peki ne yazmış?

Yazdığı iki paragraf bir şey. “Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliği ve liderliğinde müthiş bir zirveye ev sahipliği yapıyor… Her alanda, her konuda yer alan herkes çok yoruluyor, çok yoruluyoruz ama LİDER’in attığı adımları ve Türkiye’nin aldığı yolu görünce her şeye inanın değiyor…

Vurgulardan vurgu beğenin: “Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde” ya da “LİDER’in attığı adımlar”…

Lider sözcüğünü büyük harflerle yazmanın o lideri büyük yaptığı dünya tarihinde görülmüş şey değil.

Ama olsun En Kahraman Rıdvan Yiğit Bulut’un “İki silahı yüzlerce mermisi var, o ölmeden kendisinin cumhurbaşkanına kimse dokunamaz”.

İkinci paragrafın sonunda “dünya Türkiye’yi daha doğrusu Erdoğan’ın vizyonu ve liderliği eşliğinde TÜRKİYE GERÇEĞİNİ net olarak görüyor ve idrak ediyor”muş.

Oysa o çok övdüğü “LİDER”ine  G-20 haramilerinin, dünyanın eşkıyalarının pek de öyle teveccüh ve tenezzül etmedikleri ayan beyan ortada.

Dünyanın “en büyük” 20 ekonomisini oluşturan G-20 üyesi haramilerin, aile fotoğrafı için hazırlanan platforma geçerken¸ platformda bekleyen Tayyip Erdoğan’ın değil de sadece ABD Başkanı Barack Obama’nın elini sıkarken Erdoğan’ın yüzüne bile bakmamaları gözünden kaçmış Yiğit Bulut’un.

Uluslararası sermayenin, silah tüccarlarının temsilcileri, Ortadoğu, Asya, Afrika ve Avrupa’daki katliamların ve savaşların sorumluları, milyonlarca mülteci ve göçmeni sefalete sürükleyenler arasında şaşkındı “Büyük LİDER Sayın Cumhurbaşkanı”…

Ne yapacağını kestiremeyen, eli ayağı birbirine dolanan, muhtemelen yabancı dili olmadığı için, özellikle ve sadece Obama’ya vücut diliyle sırnaşan, samimi bir hava yaratmaya nafile çabalayan ama hiç kimsenin umursamadığı bir zavallılık sergileyen bir Tayyip Erdoğan’ı sadece biz değil, bütün dünya gördü ve idrak etti.