Erdoğan, Nobel Ödüllerine de el attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Kapsamında düzenlenen W20 Zirvesi açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor.” dedi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:“Ne zaman ki o Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu, ondan sonra bunlar o resim karesini dergilerin başına işlemeye başladılar ve ne oluyoruz demeye başladılar. Tama da biz ne zamandan... View Article

Erdoğan, Nobel Ödüllerine de el attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Kapsamında düzenlenen W20 Zirvesi açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor.” dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:“Ne zaman ki o Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu, ondan sonra bunlar o resim karesini dergilerin başına işlemeye başladılar ve ne oluyoruz demeye başladılar. Tama da biz ne zamandan beri bağırıp çağırıyoruz. Türkiye’de şu anda 2 milyon 200 bin sadece Suriyeli var. 300 bin de Iraklı var.2,5 milyon mülteciyi Türkiye, kendisi kamplarında ağırlıyor. Bütün mali desteği bizden. Yaptığımız harcama 8 milyar dolar şu ana kadar. Dünyadan bize gelen destek ne? 417 milyon dolar. Bu kadar açık ara. Çok ilginç gelişmeler oluyor. Birileri mülteci kabulünde laf ediyor, ‘Biz 30-40 bin mülteci kabul edeceğiz’. Ondan sonra tabi Nobel’e aday gösteriliyor, nasıl oluyorsa…

Bizde şu anda 2,5 milyon mülteci var. Bu konuda kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. O da siyasi. Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor. Yani hak ediyor, etmiyor böyle bir şey söz konusu değil, sipariş… Ama bunlar bu dünyada aşılacak. Bu iş böyle gitmez. Biz bu zor günleri, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirerek inşallah geride bırakacağız. Ama bu zor günlerimizde yanımızda olanlarla, karşımızda yer alanları da asla unutmayacağız.”

Türkiyesiz olmazsa Avrupa Birliği’ne niye almıyorsunuz?

Batı’nın güvenlik ve istikrarı, bizim güvenlik ve istikrarımızdan geçiyor. Bunu şimdi kabul ettiler. Brüksel’de yaptığım görüşmelerde hepsi ‘Türkiyesiz olmaz’ diyor. Türkiyesiz olmazsa Avrupa Birliği’ne niye almıyorsunuz? Mesele belli ama açık değiller. Açıkça niye almadıklarını ortaya koysalar biliyorlar ki dünyada kendileri çok farklı bir yere konulacak. ‘Tüh diyorlar NATO’da biz bir yanlış yaptık. Ama Avrupa Birliği’nde aynı yanlışı yapamayız’ Sıkıntı buradan geliyor. Şu anda AB ülkeleri içerisinde birçoğu bizimle Avrupa Birliği müktesebatı noktasında çok çok geri kalmış ülkelerdir. Biz çoğunun önündeyiz. Ekonomik olarak da, Kopenhag kriterleri açısından da çok daha ileriyiz. Ama maalesef samimi davranmıyorlar.

Sağlıkta dünyada örnek ülkelerden bir tanesiyiz

Sağlık alanında da son derece önemli gelişmeler sağladık. Şu anda biz sağlıkta dünyada örnek ülkelerden bir tanesiyiz. 5 yıl içerisinde kurmakta olduğumuz şehir hastaneleriyle birlikte –ki bu dünyada önemli bir reformdur- yani vatandaşımın hastanenin bir kapısından girdiği zaman artık öyle sokaklarda falan, sedye üzerinde dolaşan hasta görmeyeceğiz. Bütün tedavisini hastanenin içerisinde görmüş olacak. Bunlar dünyada nadirattandır. Artık Türkiye hastasını yurt dışına gönderen ülke olmaktan çıkacak, tam aksine hastayı ülkesine davet eden bir ülke haline gelecek.”

Erdoğan eşi ve kızıyla birlikte, toplantının ardından üye ülkelerin temsilcileri ve zirve konuşmacılarıyla birlikte aile fotoğrafı çekimine katıldı.