Galatasaray Üniversitesi'nde iş cinayeti

Galatasaray Üniversitesi'nin tek başına asansör boşluğuna indirip unuttuğu ve üzerine asansör düşen işçi hayatını kaybetti.

Galatasaray Üniversitesi'nde iş cinayeti

Bugün saat 11.00 sularında yaşanan kazada üzerine asansör düşen isminin Arif Aslan olduğu öğrenilen bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin hayatını kaybettiği aynı yerde çalışan eşinin kendisine ulaşamaması üzerine fark edildi.

Galatasaray Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nin de bulunduğu ‘fotokopi binası’ olarak bilinen binadaki asansörün arızalanması üzerine Arif Aslan, tek başına asansör boşluğuna girerek arızayı tamir etmeye başladı. Bir süre sonra, aynı yerde çalışan eşinin kendisine ulaşamaması üzerine, işçinin tamir etmek üzere girdiği asansör boşluğunda arızalı asansörün altında kaldığı ve hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Öte yandan, hayatını kaybeden Arif Aslan’ın elektrik teknisyeni olmakla birlikte asansör bakımı ve tamiri ile ilgili olarak uzmanlığı olmadığı ve asansör firmasının teknik personelinin müdahale etmesi gerekirken kendisinin arızayı gidermeye çalıştığı öğrenildi.

Üniversite yönetiminin Aslan’ın herhangi bir talimat olmadan kendi kendine asansör boşluğuna girdiği yönündeki iddiaları ise Eğitim-Sen Galatasaray Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan bir yazılı açıklamayla kınandı.