İnançlı bir adam olarak Ertuğrul Özkök

Seçimlerden önce muhalifliğin dozunu iyice artıran, hatta bazen TV programlarına “muhalif gazeteci” diye çıkarılan Ertuğrul Özkök, seçimlerden sonra en yetenekli olduğu konuda sanat icra etmeye başlamış. Bilindiği gibi AKP ve Erdoğan tarafından iyice köşeye sıkıştırılan Doğan Grubu iktidara yanaşa bilmenin yollarını arıyor. Doğan Medya gibi koskoca bir geminin dümenini bir anda istenilen doğrultuya kıvırmak kolay... View Article

Seçimlerden önce muhalifliğin dozunu iyice artıran, hatta bazen TV programlarına “muhalif gazeteci” diye çıkarılan Ertuğrul Özkök, seçimlerden sonra en yetenekli olduğu konuda sanat icra etmeye başlamış.

Bilindiği gibi AKP ve Erdoğan tarafından iyice köşeye sıkıştırılan Doğan Grubu iktidara yanaşa bilmenin yollarını arıyor. Doğan Medya gibi koskoca bir geminin dümenini bir anda istenilen doğrultuya kıvırmak kolay değil. Bu tip kıvırmaların usta ismi Ertuğrul Özkök imdada yetişmiş.

Özkök, yine bir cinlik yapmış, seçimden bugüne dek başbakan Davutoğlu’nun “halkı kucaklayan” ve “ben herkesin başbakanıyım” diyen demeçlerini toplamış. Sonra da “ben Davutoğlu’na, başbakanımıza inanıyorum” diye bağlamış.

Özkök’e birilerinin eski Türkiye’nin geçmişte kaldığını anımsatması lazım. Artık insanlar Hürriyet Gazetesi’nden başka şeyler de okuyorlar. Ülkede son bir ayda yaşananların tamamı kendisinin laflarını cımbızla seçtiği Davutoğlu’nun başbakan olduğu dönemde oldu. Sokağa çıkma yasakları, komşu bir ülkenin uçağının düşürülmesi, bir baro başkanının öldürülmesi… Anlaşılan, ülkenin tam hızla bir çıkmaza sürüklendiğini görmeyip, “başbakan hepimizi kucaklıyor” diye niyet beyan etmek için Doğan Grubun’da yazar olmak lazım!

Demek ki Özkök’ün eski ustalığı kalmamış. Bunu hızını alamayıp yazının sonunda “Davutoğlu da benim gibi Can Dündar’a özgürlük istiyor” demesinden anlıyoruz. Acaba kendisi inanıyor mu bu yazdıklarına?

Özkök’ün yazısı için :

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ertugrul-ozkok_10/dusundum-inanmaya-karar-verdim_40023084