Kamerun'dan Boko Haram'a operasyon

Kamerun ordusu tarafından 26-28 Kasım arasında yapılan operasyonlarda 100 Boko Haram militanının öldürüldüğü, daha önce kaçırılmış olan 900 esirin kurtarıldığı bildirildi.

Kamerun'dan Boko Haram'a operasyon

FranceTV Info haber sitesi, Kamerun ordusu tarafından 26-28 Kasım arasında yapılan operasyonlarda 100 Boko Haram militanının öldürüldüğünü, daha önce kaçırılmış olan 900 esirin kurtarıldığını bildirdi. Operasyonlar Kamerun Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Nijerya sınırında üç gün boyunca devam ettiği söylenen operasyonların sonuçları bölgedeki bağımsız kaynaklar tarafından henüz teyit edilememekle birlikte, operasyonun yapıldığı doğrulandı ancak verilen rakamların doğru olup olmadığı bilgisine henüz ulaşılamadı. Operasyonu yapan Kamerunlu askerlere göre Nijerya sınırındaki kentlerde IŞİD bayrakları ve yüksek miktarda silah ve cephane bulunuyor.

Uluslararası Af Örgütü’ne göre verdiği rakamlara göre 2014 yılında en az 2 bin kadın ve kız çocuğu cihatçı terör örgütü Boko Haram tarafından Nijerya’ya kaçırılmıştı. Geçtiğimiz Ekim ayında ise Nejerya ordusu örgütün kaçırdığı 338 kişinin kurtarıldığını duyurmuştu.

Boko Haram terör örgütü, Mart 2015’te IŞİD’e bağlılık yemini ettikten sonra kendisini Batı Afrika Vilayeti olarak adlandırıyor. Nijerya’nın kuzeydoğusunda üslenen örgüte karşı Nijerya ile birlikte sınır komşuları Nijer, Çad, Kamerun ve Benin de aktif olarak mücadele yürütüyor.