Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Kremlin kapıları kapatıyor mu?

Reklam

Rus Kommersant gazetesi, Kremlin’e yakın bir kaynağın haberine dayandırarak verdiği haberde, Aralık ayında St. Petersburg’da yapılması planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) toplantısını Moskova’nın iptal etme kararı aldığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Basın Danışmanı Dmitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) zirvesinin iptal edilme konusunun görüşülmediğini, fakat zirvenin düzenlenmesinin bazı faktörlere bağlı olacağını belirtmişti.

Rus Kommersant gazetesinde yer alan haberde, “Rus makamları Aralık ayı ortasında yapılması planlanan Türkiye- Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısını yapmama kararı aldı” ifadeleri kullanıldı. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen G20 zirvesinde görüşen Erdoğan ve Putin her yıl düzenlenen ÜDİK zirvesinin bu yıl 15 Aralık tarihinde düzenlenmesi kararını almıştı.

Önlem paketi hazırlanması talimatı verildi

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye’yle birlikte yürütülen bazı ortak yatırım projelerinin dondurulmasını da kapsayan önlem paketi hazırlanması yönünde talimat verdi. Bakanlar Kurulu’nda konuşan Medvedev, alınacak tedbirlerin arasında Türkiye’den yapılan gıda ithalatına yönelik kısıtlamaların da olacağını söyledi. Rusya’nın gıda güvenliği kurumu Rosselkhoznadzor, 1 Aralık’tan itibaren Türkiye’deki bazı üretim merkezlerinden yapılan beyaz et ithalatının yasaklanacağını duyurmuştu. Kurum, yasağın siyasi bir karar olmadığını, tamamen Rusya’nın gıda güvenliği standartlarına uyumla ilgili olduğunu da ifade etti. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise Medvedev’den önce düzenlediği basın toplantısında Türkiye’ye yönelik bir gıda ambargosu ya da benzeri bir yaptırım düşünülmediğini ifade etmişti.

Bu haber en son değiştirildi 27 Kasım 2015 14:26 14:26

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam