Reklam
Kategoriler: İç Açı

Utku Kalı’ya beraat istemi

Reklam

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıların ardından Jandarma’nın saldırıdan haberdar olduğunu gösteren bir gizli belgeyi sızdırmakla suçlanarak hakkında dava açılan Utku Kalı’nın tutuksuz yargılandığı Amasya Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı mütalaasında beraat istedi. Mahkeme, Utku Kalı’nın avukatlarının talebi üzerine duruşmayı 4 Şubat 2016 tarihine erteledi.

Mütalaada, “Suçlamalarla ilgili tek delilin arama sırasında bulunduğu ve sanığa isnat edilen suçun niteliği itibariyle adli yargının görev alanına girdiği” hatırlatıldı. Askeri savcının arama talimatı doğrultusunda sanığın ve savcılığın hazır bulundurulmadığı ve delil olarak belirtilen telefonda usule uygun veri araştırılması yapılmadığını belirten savcılık, “Delilin mevcut haliyle usule aykırı olarak elde edildiğini” vurguladı.

Savcılık, AİHM ve Yargıtay içtihatlarını da göz önüne alarak, usule aykırı elde edilmiş delil nedeniyle mahkumiyet kararı verilemeyeceğini belirtti ve Utku Kalı’nın beraat etmesini istedi.

Reyhanlı’yı hatırlamak…

Öte yandan, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte olan Reyhanlı davasında ise terör saldırılarında kullanılan kişiler yargılanırken Reyhanlı’daki saldırının gerçek sorumluları ise hala daha yargı önüne çıkmadı. Reyhanlı davasında ise MİT, Hatay Emniyeti ve savcı Özcan Şişman birbirini suçluyor.

Henüz saldırının kim tarafından ve hangi amaçla yapıldığı dahi resmi olarak belirlenmedi. Ancak saldırının olduğu dönemde BBC’de yayınlanan bir belgeselde, Türkiye-Suriye sınırı üzerinde bir yerde cihatçı çeteler tarafından bomba hazırlandığı gösterilmişti. Ayrıca sosyal medya üzerinden IŞİD’in saldırıyı üstlendiği bir bildiri ortaya çıkmıştı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Sünni kardeşlerim” diyerek Türkiye’de de bir mezhep kavgasının çıkması için tahrike kalkışmış ama Türkiye halkı kendisine kulak asmamıştı.

Aradan geçen sürede, o dönem Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı olan katliam unutturulduğu bile söylenebilir.

Bu haber en son değiştirildi 27 Kasım 2015 14:26 14:26

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam