Rusya'dan Türk bankalarına operasyon

Uçak kriziyle birlikte artan gerginlikle birlikte FSB ajanları bu kez Rusya'daki Türk bankalarına 'kara para aklama' baskını yaptı.

Rusya'dan Türk bankalarına operasyon

Uçak kriziyle birlikte artan gerginlikle birlikte FSB ajanları bu kez Rusya’daki Türk bankalarına ‘kara para aklama’ baskını yaptı.

rusya banka baskınıHürriyet’in haberine göre, Rusya’nın İç İstihbarat Örgütü FSB’nin mali işlemler alanında uzman ekipleri 4 Türk bankasının şubelerinde kara para aklama incelemesi yaptı. FSB ekiplerinin dün öğle saatlerinde Türk bankalarının şubelerine gittikleri ve bir Türk işadamının şirketi ile alakalı işlemler başta olmak üzere bankaların tüm işlemlerini tek tek inceledikleri belirtildi. Bu sırada Türk bankacılar konuyla ilgili genel merkezlerini bilgilendirirken, Rus ekiplerin inceleme sonucunda yasal çerçeve dışında herhangi bir işleme rastlamadığı öğrenildi. Geçtiğimiz haftalarda iki ülke arasındaki bankacılık faaliyetlerine ilişkin bir sorun olmadığı kamuoyuna açıklanmıştı.

Türkiye’deki bankalardan Ziraat Bankası’nın tek şubeyle, Garanti Bankası’nın Garanti Bank Moscov, Rus Sofia Bank’ı alan İş Bankası’nın İşBank, Fiba Holding’in Credit Europe, Yapı Kredi Bankası’nın Yapı Kredi Bank Moscov adıyla Rusya’da faaliyetleri var.

Rusya’da bankacılık faaliyeti yürüten bir yetkilinin verdiği bilgilere göre, FSB’nin hedefinde sadece Türk bankaları yoktu. Türk bankalarının yanı sıra 20 Rus bankasına da baskın yapılan operasyonda asıl hedefin kamuoyunun pek tanımadığı bir Türk işadamının kara para aklama faaliyetlerini ortaya çıkarmak olduğu iddia edildi.