Şişecam işçisinin direnişi kent merkezinde

Şişecam işçisi direnişi kent merkezine taşıdı.

Şişecam işçisinin direnişi kent merkezinde

Şişecam işçilerinin direnişi Mersin’de kent merkezine taşındı.  Cumartesi günü yapılan eylem, işten çıkarılan işçilerin ailelerinin ve dışarıdan desteğe gelen yurttaşların katılımıyla Mersin Yenişehir İlçesi Forum AVM havuzu yanındaki meydanda yapıldı.  İşten çıkarılan cam işçilerinin çocukları evde hazırladığı dövizleri eylemde taşıdılar. “Babalar ekmeksiz çocuklar geleceksiz kalmasın.” “Biz bir aileyiz bizi kimse bölemez.” şeklinde ifade bulan dövizler ailelerin ve özellikle işçi çocukların elinde eylem boyunca taşındı.

Eylem daha sonra Kristal-İş Mersin Bürosu Başkanı Ahmet Ergev’in konuşmasıyla devam etti. Ergev konuşmasında şunları söyledi:

“Şişecam işçileri tarihte önemli işçi direnişlerine imza atmış, işçi sınıfının mücadele geleneğine önemli kazanımlar eklemiştir. Bu kazanımlar önümüzü aydınlatıyor. Bu birikimle yolumuza devam ediyoruz. Paşabahçe fabrikası önündeki eylem ve direniş çizgimiz bütün kararlılığı ile sürecek, bunun yanında daha önce de ifade ettiğimiz gibi; istediğimiz şartlar yerine getirilmezse kent merkezine taşıdığımız eylemler giderek şiddetini ve gücünü arttıracaktır.”

Ergev, fabrika içerisinde eylemin önünü kırmak isteyen ve işçilerin birlikte mücadelesini parçalamak isteyen arkadaşlarına sitem ederek “Dönen dönsün yolundan ben dönmezem yolumdan” diyerek konuşmasını sonlandırdı.