Yaşar Kemal'e Saygı Konseri

James Judd yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası Yaşar Kemal’e saygı konseri düzenliyor. Konser 30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek. Tekfen Filarmoni Orkestrası geçtiğimiz şubat ayında kaybettiğimiz ülkemizin büyük değerlerinden biri olan Yaşar Kemal için özel bir konser verecek. İngiliz konuk şef James Judd yönetimindeki konser 30 Kasım’da İstanbul’da Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek. Konserde, Yaşar Kemal’in gençliğinde derlediği ağıtlar ve... View Article

Yaşar Kemal'e Saygı Konseri

James Judd yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası Yaşar Kemal’e saygı konseri düzenliyor. Konser 30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek.

Tekfen Filarmoni Orkestrası geçtiğimiz şubat ayında kaybettiğimiz ülkemizin büyük değerlerinden biri olan Yaşar Kemal için özel bir konser verecek. İngiliz konuk şef James Judd yönetimindeki konser 30 Kasım’da İstanbul’da Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek. Konserde, Yaşar Kemal’in gençliğinde derlediği ağıtlar ve zülfü Livaneli tarafından bestelenen film müziği “Yer Demir Gök Bakır”ın yanı sıra opera sanatının mabedi olarak kabul edilen Milano kentindeki La Scala’da sahnelenen Fabio Vacchi’nin bestelediği “Teneke” operasından bölümler seslendirilecek. Adnan Saygun’dan eserlere de yer verilecek programda İdil Biret, dilinin gücü ve bir sanatçı olarak bağımsızlığı açısından Yaşar Kemal’le benzerlikler taşıyan Beethoven’den çeşitli eserler yorumlayacak. Şef Gökçen Koray yönetiminde İstanbul Filarmoni Korosu’nun da katılacağı konserde mezzo soprano Anna Smirnova, tenor Bülent Bezdüz, bariton Alper Göçeri, bas Ali Haydar Taş, vokal ve bağlamayla Emre Gültekin de yer alacak.

‘3 Denizin Sesi’

Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda orkestraya başka ülkelerden müzisyenlerin de dâhil olmasıyla aile giderek genişledi. “3 Denizin Sesi” olarak da anılan orkestranın kuruluş amacı farklılıkların bir arada var olabildiğini ve müziğin barışın seslerinden biri olduğunu göstermek. Orkestra, klasik müzik repertuvarının yanı sıra, temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen eserleri de seslendiriyor. Yılda birkaç kere bir araya gelen Tekfen Filarmoni, kuruluşundan bu yana Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’da konserler verdi.

Konser Programı
Anonim – Kozanoğlu’nun Ağıtı
Emre Gültekin (Vocal & bağlama)
Zülfü Livaneli – Yer demir, gök bakır
Gara Garayev – Üç minyatür: Ninni, Ayşe, Dans
Fabio Vacchi – Teneke Operası’ndan aryalar
Zeyno Karı – Anna Smirnova (mezzo soprano)
Kaymakam – Bülent Bezdüz (tenor)
Memed Ali – Alper Göçeri (bariton)
Resul Efendi – Ali Haydar Taş (bas)
Ahmet Adnan Saygun – Orkestra Süiti Op. 14
Ludwig V. Beethoven – “Ah Perfido” Konser Aryası
Ludwig V. Beethoven – Koral Fantezi
İdil Biret (piyano)
Şef Gökçen Koray yönetiminde İstanbul Filarmoni Korosu

Künye:
Anna Smirnova, mezzo soprano
Bülent Bezdüz, tenor
Alper Göçeri, bariton
Ali Haydar Taş, bas
Emre Gültekin, vokal-bağlama
İdil Biret, piyano
Şef Gökçen Koray yönetiminde İstanbul Filarmoni Korosu

30 Kasım 2015 20:00 Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium, İstanbul