İngiliz işçi hareketi, 1968 yılından başlayarak bir yükseliş dönemine girdi. Özellikle 1972 madenci grevi, zirveydi. 1,5 milyon madenci işçisi ayağa kalktı.
1926’da maden işçilerinin ücretlerinin düşürülmesine ve çıkışlara karşı başlatıkları grevin diğer sektörlerde dayanışma grevlerine yol açması ve kısa süre içinde başarı sağlaması sonucu, korkuya kapılan TUC (Sendikalar Birliği Federasyonu) dokuz gün sonra “Hükümet sorumluluğunu kim alacak” gerekçesiyle grevi sonlandırır. 1947 yılında mücadele sonucu İşçi Partisi hükümeti maden ocaklarını kamulaştırarak, 800 bin madencinin üye olduğu NUM’u (Ulusal Maden İşçileri Sendikası) görüşmelerde resmi olarak kabul eder. 1972 ve 1974 yılları arasında iki büyük grev sonucunda iki kez ülke düzeyinde olağanüstü hal ilan edilir. İlk grev yedi, ikinci grev ise dört hafta sürer. Muhafazakar hükümetin düşürülmesine yol açan bu son grev sonucunda, işçiler yüzde 35 ücret artışını elde ederler.
Bu haber en son değiştirildi 9 Şubat 2016 06:13 06:13
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül…
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış bir balistik füzeyi fırlatarak, Batı'ya…
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jean-Pierre yaptığı açıklamada ne ABD'nin ne de Ukrayna'nın bölgedeki gerilimi arttırmada…
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikâyetiyle 11 yıl 8 ay hapis…
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski basın danışmanı Ahmet Sever, Mustafa Varank’ın açtığı 'Ak trol' davasından…
"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, "Olağan ve alışık…