Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD, Türkiye’deki iki IŞİD finansörünü kara listeye aldı

Reklam

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye’de bulunduğu saptanan ve IŞİD’e maddi destek sağladığı belirtilen iki kişiyi kara listeye aldı. Bakanlık internet sitesinden yaptığı açıklama ile ABD’li şirketlerin bu kişilerle her türlü ticari ilişkisini yasakladı.

Yapılan açıklamada, bu kişilerin adlarının Mohamad Alsaied Alhmidan ve Hussam Jamous olduğu bildirilen kişilerin Türkiye’de yaşadıkları ifade edildi. Alhmidan ve Jamous’un tüm mal varlıklarının dondurulduğu ve bu kişilerle ABD vatandaşlarının ticari faaliyette bulunmasının yasaklandığı kaydedildi. ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Adam J. Szubin kara liste kararının ardından yaptığı açıklamada, “Bu kararlar, Alhmidan ve Jamous’un küresel finansal sistemden izole edilmesini ve faaliyetlerinin dünyaya ifşa edilmesini sağlayacak” dedi. 40 yaşındaki Alhmidan’ın Suriye pasaportu taşıdğı ve Türkiye’nin belirli bir bölgesinde yaşadığı, 33 yaşındaki Jamous’un ise yine SUriye pasaportu taşıdığı ve Hatay’da yaşadığı kaydedildi.

Bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada da bu girişimin ABD’nin küresel terörle savaş ve finans kaynaklarını kurutmak amacıyla atılan yeni bir adım olduğu vurgulandı. Hazine Bakanlığı, Alhmidan’ı IŞİD’e lojistik destek, binlerce dolarlık kaynak ve yabancı savaşçı sağlamakla suçluyor. Jamous’un da Türkiye’de IŞİD adına ticari faaliyetlerde bulunduğu ve yabancı savaşçıların intikaliyle ilgilendiği belirtiliyor.

Şubat ayında ABD gazetesi Wall Street Journal, Türkiye üzerinden Irak ve Suriye’de IŞİD kontrolündeki topraklardan her gün milyonlarca dolar para akışı gerçekleştiğini, Kapalıçarşı yakınındaki döviz bürolarının IŞİD’in para akışına yardım eden merkezlerden biri olduğunu yazmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 18 Eylül 2016 22:30 22:30

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam