ABD'den Türkiye'ye: Alkışlıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Dabık köyünün IŞİD'den alınması sonrasında açıklama yaptı.

ABD'den Türkiye'ye: Alkışlıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye’nin kuzeyindeki Dabık köyünün IŞİD’den alınmasına ilişkin, “Dabık halkını DEAŞ baskısından kurtarmak için yürütülen harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Dabık’ın IŞİD’den temizlendiğini vurgulayan Cook, “Türkiye tarafından desteklenen ve DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun da destek verdiği Suriyeli muhalif güçler, Dabık dahil 6 kasaba ve köyü DEAŞ’tan kurtardı” diye konuştu.

Sözcü Cook, “Dabık’ın kurtarılması askeri ve sembolik önem taşıyor. Dabık, DEAŞ’ın propagandası için öyle önemliydi ki bu terör örgütü dergisine buranın adını vermişti. DEAŞ barbarca zulmünü Dabık’ta da gösterdi ve hatta son zaferinin burada gerçekleşeceğini iddia etmişti. Ama bunun tersine Dabık’ta yenilgiye uğradılar.” ifadelerini kullandı.

“Alkışlıyoruz”

Dabık’ın alınmasında Türkiye ile ABD arasındaki koordinasyondan da özellikle memnuniyet duyduklarını aktaran Cook, “Dabık halkını DEAŞ baskısından kurtarmak için yürütülen harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz.” diye konuştu.