Ahmet Hakan Ensar Vakfı'nı utanmadan ve ısrarla savunuyor

Ahmet Hakan, bu kez Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu ile röportaj yaptı.

Ahmet Hakan Ensar Vakfı'nı utanmadan ve ısrarla savunuyor

Ensar Vakfı’nda çalışmış olması nedeniyle vakfın suçlanamayacağını savunan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu ile bugünkü Hürriyet gazetesinde bir röportaj gerçekleştirdi.

Karaman’da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edilmişti. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen ise tutuklanmıştı. Öğretmen Muammer B., ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘hürriyetten yoksun bırakma’ ve ‘çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik’ suçlarından 350 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bu olayla ilgili köşesinde  “Ensar vakfına yapılanlara karşı çıkalım” başlıklı bir yazı yazarak Vakfı savunmuştu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu ile bugünkü Hürriyet gazetesinde bir röportaj gerçekleştirdi.

Aileler tecavüz olayına inanmıyormuş!

Vakıf başkanı Cenk Dilberoğlu çocukları taciz eden öğretmenin daha önce ilkokul sınıf öğretmenliği yaptığını ve başarılı bir öğretmen olduğu için veliler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Hakan’ın “Böyle sapık bir öğretmen, sizin gibi inanç eksenli bir vakıfta nasıl oluyor da yer bulabiliyor? sorusuna Cenk Dilberoğlu “Kimsenin alnında “tecavüzcü” yazmıyor. Karaman özelinde yaptığımız araştırmada bu şahsın itibarının çok yüksek, sevilen ve sayılan bir kişi olduğu, Milli Eğitim’de ilkokul sınıf öğretmenliği yaptığı ve başarılı bir öğretmen olduğu için veliler tarafından tercih edildiği, insanların bunları yaptığına inanamadıkları gibi bilgilere ulaştık.” dedi.

“Biz de tecavüze uğradık”

Karaman’da yaşanan tecavüz olayı nedeniyle kendilerinin de mağdur olduğunu belirten vakıf başkanı, sözlerine şöyle devam etti: “Hatta tabirim mazur görülsün biz de tecavüze uğradık. Bu sapık fiillerin sahibi, yalnızca küçük çocuklarımıza ve ailelerine değil, vakfımıza, değerlerimize, birbirimize duyduğumuz güvene onarılmaz zararlar verdi. Bu şahıs, suçu aynı zamanda Ensar Vakfı’na karşı da işlemiştir. Bu açıdan hem mağdur küçük çocukların ve ailelerin haklarını korumak, onlara destek olmak hem de bize verilen zararların hesabını sormak için bu davaya müdahil olacağız ve suç duyurusunda bulunacağız.”

“Koca bir vakfı tecavüzcü ilan etmek yanlış”

Röportajda Ahmet Hakan röportajı neden yaptığını da kendi soruyor kendi cevaplıyor: “Koca bir vakfı tecavüzcü ilan etmek yanlış.” Yani Ahmet Hakan Ensar Vakfı’nı hâlâ utanmadan ve ısrarla savunuyor.