AKP medyasının Bahçeli sevgisi: Onu Erdoğan gibi koruyalım, asla incitmeyelim

MHP'nin son olarak gündeme getirdiği başkanlık sistemiyle ilgili destek önerisi, iktidar medyasının da gönlünü fethetti.

AKP medyasının Bahçeli sevgisi: Onu Erdoğan gibi koruyalım, asla incitmeyelim

AKP’ye en kritik başlıklarda destek olmasıyla bilinen MHP’nin son olarak gündeme getirdiği başkanlık sistemiyle ilgili destek önerisi, iktidar medyasının da gönlünü fethetti.

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Ardan Zentürk, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili, “AKP bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM’ye getirmelidir. Vekiller vicdanlarıyla oy kullanacaklardır. Bu anayasa değişiklik teklifi ya 367’yi aşarak kanunlaşacak, ya da 330’un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. MHP her karara saygılıdır” çıkışına ilişkin, “Devlet Bahçeli’yi en az Recep Tayyip Erdoğan kadar önemle korumak zorundayız, çünkü, emperyalizmin oyunlarını bozan bu siyasi aktöre Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.

Zentürk’ün “Bahçeli’yi Erdoğan kadar korumak zorundayız” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Devlet Bahçeli’yi en az Recep Tayyip Erdoğan kadar önemle korumak zorundayız, çünkü, emperyalizmin oyunlarını bozan bu siyasi aktöre Türkiye’nin ihtiyacı var…

O, 7 Haziran 2015 seçimi öncesinde yaşanılan ve HDP’yi, CHP ile birlikte bu ülkenin iktidar koltuğuna taşıma telaşı yaşayan emperyalist stratejiyi fark edip daha seçim sonuçları açıklandığı anda “erken seçimi” ülkeye dayatan liderdir…

O, darbe sevdalılarına geçit olmadığını “önce bizim cesedimizi çiğnersiniz” diye seslenen liderdir…

O, hükümete, terörle mücadelesinde “milletin duası ve bizim desteğimiz arkanızdadır” diyen liderdir…

AK Partililer ve Erdoğan’dan ricam, aranızda siyasi tartışma yaşasanız da (demokraside normaldir, hatta gereklidir) Bahçeli’yi asla incitmeyin…”

O, milletine karşı görevini yapan bir adam…”