Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP niyetini açıkladı: Cerablus’a operasyon var

Reklam

AKP’li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakanlık konutunda Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto’yu ağırlarken, yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin Suriye’de operasyona hazırlandığı mesajını verdi. Çavuşoğlu IŞİD ile kararlı bir biçimde mücadele ettiklerini ifade ederken, Başika kampında 650 IŞİD’liyi imha ettiklerini iddia etti.

Çavuşoğlu Türkiye’nin güvenliği ve bölgenin istikrarı için operasyon yapılmasının şart olduğunu belirtirken, her türlü operasyona destek vereceklerini duyurdu. Afrin ve Cerablus’da güvenlik gerekçesiyle operasyon yapılacağını belirten Çavuşoğlu, bu girişmlere destek sunacaklarını belirtti. Çavuşoğlu Suriye’de IŞİD ile YPG’nin benzer konumda bulunduğunu savunurken, “FETÖ’de bunlarla işbirliği içinde” iddiasında bulundu.

Çavuşoğlu koalisyon ülkelerine aktif destek verdiklerini ifade ederken, bugüne değin IŞİD ile mücadeleyi aksatmadıklarını iddia etti.

Azez-Cerablus hattı yeniden gündemde

Suriye’nin kuzeyinde Azez-Cerablus hattında bulunan IŞİD mevzilerine dönük YPG’nin öncülüğünde bulunan “Suriye Demokratik Güçleri” operasyonu sürdürürken, bu güçler ABD’nin hava desteği ile Menbiç kentini ele geçirdi. IŞİD’in geriye çekilişi sürerken, Türkiye’nin de dış politikada yaptığı son hamlelerle El-Nusra öncülüğünde bölgede yeni bir güç oluştururken, basılı yayında Türkiye’nin Kuzey Suriye’de operasyon için Esad ile görüştüğü haberleri çıktı.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarıyla operasyon için Türkiye’nin hazırlık yaptığı ve müttefik kuvvetlere açık çağrıda bulunduğu ortaya çıkarken, AKP güçlü bir aktör olarak bölgede güç biriktirmeye çalışıyor. Esad-YPG çatışmalarını kullanan AKP, 15 Temmuz’dan bu yana kaybettiği hamle üstünlüğünü yeniden geliştirmeye çalışıyor. Türkiye bugün Cerablus hattına dönük top atışı gerçekleştirmiş ve gözdağı vermişti.

Macaristan neden destek veriyor?

Dışişleri Bakanı AB’ye 15 Temmuz mesajı da verirken, AB’nin yanlarında bulunmamasının kendilerini yaraladığını ifade etti. Macar Dışişleri Bakanı da benzer bir açıklama yaparken, “dostlar zor günde belli olur” dedi ve “Türkiye’nin her zaman yanında olduk” şeklinde bir açıklama yaptı.

Macaristan’ın AB ile bir süredir yönetsel problemleri bulunurken, özellikle AB’nin merkezi kurullarının Macaristan’da “AKP tipi” bir partinin iktidarda olduğu ve otoriter yönelimlerinin olduğu savunuluyor.

Bu haber en son değiştirildi 24 Ağustos 2016 15:46 15:46

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam