Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Yıldırım’ın adaylığı dış basında: Erdoğan’ın uşağı Türkiye’yi yönetecek

Reklam

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın AKP’nin genel başkan ve başbakan adayı olarak gösterilmesi dış basında da yankı buldu. Avrupa ve dünya basını Yıldırım’ın Erdoğan’a “bağlılığı”na vurgu yapılarak, iki isim “uyum” içinde çalışacağına dikkat çekildi. Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild ise Yıldırım’ın adaylığını “Erdoğan’ın uşağı Türkiye’yi yönetecek” başlığıyla verdi.

El Cezire: Erdoğan’ın en güvendiği isim

Katar merkezli El Jezire, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın AKP’nin genel başkan ve başbakan adayı olarak gösterildiğini son dakika olarak geçti. El Jezire, “AK Parti hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevini sürdüren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimlerden biri Binali Yıldırım başbakan ve partinin genel başkan adayı. Erdoğan ile belediye başkanlığı döneminde kendisiyle birlikte çalışmaya başladı. Erdoğan ona o çok güveniyor.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Bild: Erdoğan’ın uşağı Türkiye’yi yönetecek

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, Yıldırım’ın adaylığını “Erdoğan’ın uşağı Türkiye’yi yönetecek” başlığıyla haberleştirdi.

Gazetenin Yıldırım’ın adaylığına ilişkin haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti liderleriyle görüşmesi sonrasında, islamcı-muhafazakar AKP sözcüsünün Yıldırım’ın yeni başbakan ve parti lideri adayı olarak duyurulduğu ifade edildi.

The Guardian: Yıldırım ile Erdoğan aynı fikirde

İngiliz yayın kuruluşu The Guardian Yıldırım’ın ismi açıklandıktan sonra, konuyla ilgili haberini manşete taşıdı. “Türkiye’nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başbakan oluyor” başlığını kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yıldırım’ın yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda aynı fikre sahip oldukları vurgulandı.

BBC: Erdoğan en güvendiği ismi seçti

Bir diğer İngiliz yayın kuruluşu BBC de haberi “Erdoğan en çok güvendiği ismi aday seçti” şeklinde verdi. BBC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle daha uyumlu ve bağlı olacak bir başbakan adayı belirlediğinin altını çizdi.

WSJ: Yıldırım, Erdoğan’ın yakın sırdaşı

ABD’nin önde gelen finans ve haber gazetesi The Wall Street Journal’ın(WSJ) konuyla ilgili haberin, AKP’nin genel başkan ve başbakan adayı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyumlu bir isim olduğu vurgulandı.

WSJ, Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın sırdaşlarından biri olduğunu ekledi.

Washington Post

ABD’nin önde gelen basın kuruluşu Washington Post da haberi flaş olarak geçti. Washington Posti Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkanı ve başbakan adayı olarak gösterdiğini okuycularına duyurdu.

Bu haber en son değiştirildi 21 Mayıs 2016 12:01 12:01

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam