Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Anadolu cam işçisi greve hazır!

Reklam

Dünya’nın en büyük üçüncü cam üreticisi olan Şişecam’ın Eskişehir’de bulunan fabrikasında işçiler 17 Haziran günü grev kararı aldı. 29 Haziran’daki greve hazırlanan Şişecam işçileri,  toplu sözleşme görüşmelerine ek maddeler eklenmesini istiyorlar.

Kristal-İş sendikası ile Şişecam yönetimi arasında süregiden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bir süre önce tıkanırken, Eskişehir Anadolu cam fabrikasında çalışan işçiler özellikle taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, ücretlerin arttırılmasını ve ek sosyal haklar edinilmesini istiyorlar.

“İsteklerimiz kabul edilinceye kadar grev kararlılığı sürecek”

Manifesto’ya konuşan işçiler greve hazırlandıklarını belirtirken şunları söylediler:

“İçeride moralimiz yerinde. Bütün işçiler olarak ortak karar aldık bu grevi. Özellikle toplu sözleşme sürecinde takınılan tavır ve ek maddelere karşı ilgisizlik bizi bu kararı almaya itti.

Yükleme bölümünde taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilmesini, ücret farklarının kapatılmasını, ücretlerin arttırılmasını ve diğer haklarımızın da gözden geçirilmesini istiyoruz.” dediler.

Üretim kısmında yer alan bir başka işçi de grevi desteklediğini belirtirken, “isteklerimiz kabul edilene kadar grev kararlılığımız sürecek” şeklinde konuştu.

Kristal-İş sessiz mi kalacak?

Şişecam fabrikalarında Kristal-İş sendikası ile şirketler grubu arasında Grup Toplu İş Sözleşmesi bulunuyor. Anadolu cam fabrikası bu sözleşmen kapsamının dışında tutulurken, Anadolu cam işçileri son dönemde sendikaya örgütlendi.

Geçtiğimiz yıllarda Şişecam’ın 11 fabrikasında grev ilan edilirken, grev Bakanlar Kurulu kararı ile “milli güvenliği tehdit edici” bulunularak ertelenmişti. Kristal-İş sendikasının da tutumuyla işçiler fabrikalarına geri dönerken, bu grev sürecinde de sendikanın alacağı tutum işçiler açısından belirleyici olacak.

Bu haber en son değiştirildi 28 Haziran 2016 15:06 15:06

Reklam

Önceki Haberler

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54
Reklam