Ankara'da çatışma: Canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişi öldürüldü

Ankara'da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada, canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen IŞİD üyesi ölü ele geçirildi.

Ankara'da çatışma: Canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişi öldürüldü

Ankara’da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada, canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen IŞİD üyesi öldürüldü.

Ankara Eryaman’da canlı bomba saldırısı yapacağı değerlendirilen bir IŞİD’linin bulunduğu binaya operasyon düzenledi. Operasyon sırasında çıkan çatışmada IŞİD üyesi öldürüldü. Ankara Valisi Ercan Topaca, öldürülen IŞİD’linin 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, “Şahıs Anıtkabir civarında şüpheli şekilde 3 defa görüldü. Eski meclis binası civarında da şahsın hareketleri tespit edildi” dedi.

Topaca, şöyle devam etti:
“İçeride yapılan aramalarda iki adet dinamit lokumu, 7 kilogram civarında amonyum nitrat, TNTP tipi dediğimiz iki patlayıcı ki bu çok güçlü bir patlayıcıdır, ateşleme düzeneği, ayrıca mahiyeti tam olarak tespit edilemeyen toz TNT dediğimiz madde, iki kilogram somun ele geçirildi. Bu (somun), patlama olduğu zaman şarapnel etkisi yapan küçük metal parçacıklardır ki bunun 400 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, patladığı zamana insanlara kurşun gibi saplanan metal parçalarıdır.”

Operasyonda öldürülen IŞİD’linin 1992 Adana doğumlu, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. olduğu öğrenildi.