Barış için açlık grevleri başladı

KESK ve Alevi Bektaşi Federasyonu "barış" için açlık grevine başladı

Barış için açlık grevleri başladı

KESK yöneticileri 1 Ocak’ta açlık grevine başladı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı beş sendikanın eş başkanı, bölgede süren terörün son bulması için Şanlıurfa’da düzenledikleri basın toplantısıyla üç günlük açlık grevine başladı.

Kürt illerinde devam eden sokağa çıkma yasakları ve sivillerin katledilmesine tepki olarak KESK Urfa Şubeler Platformu bileşeni sendika yöneticileri dün (1 Ocak) açlık grevine başladılar. Türkiye halklarına duyarlılık çağrısı yapan sendika yöneticileri yaşanan katliamlara duyarlılık sağlamak için her yolu denediklerini belirtti. Platformun Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, “Özellikle ülkenin batısında ve bölgenin bir kısmında ciddi duyarsızlıklar olduğunu gördük. Ölümler kanıksandı artık. Bütün bu çağrılara kulak vermeye, savaşa ‘Dur’ demeye çağırıyoruz. Devrilen masanın tekrar kurulması gerekiyor. Duyarlılık oluşturmak için biz de bu eylemi başlattık. Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır. Gün savaşı durdurma, barışı inşa etme günüdür” dedi.

Alevilerin başlattıkları üç günlük açlık grevi süresize dönüştü

alevi-aclik-greviAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF), ‘Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin’ sloganıyla başlatılan üç günlük açlık grevini,  süresiz ve dönüşümlü olarak sürdürme kararı aldı. Diken’de yer alan habere göre, ABF Genel Merkezi’nde devam eden açlık grevinin yarın ilk olarak İstanbul’daki Alevi kurumlarının şubelerinde ve cemevlerinde başlayacağı belirtildi. Şu anda açlık grevinde olan ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, eylemlerini tüm Türkiye’ye yayacaklarını ve batıdaki sessizlik ablukasını kırmak istediklerini ve Kürt halkına yapılan saldırıların sonrasında, tarihe bakıldığında sıranın Alevilere de geleceğini gördüklerini ifade etti. Düzgün, “Sur’da, Nusaybin, Varto’da, Dersim’de ve metropollere doğru sirayet eden bir çatışma ortamı gelişiyor. Bu çatışmada en büyük zararı görenler de çocuklar ve kadınlar oluyor. Yaşanan bir savaş da değil, bu ülkede kirli bir oyun oynanıyor. En büyük zarar gören bu ülkenin farklılıkları, farklı yaşayan ve farklı düşünenleri. Bu nedenle Alevi Bektaşi Federasyonu, Demokratik Alevi Hareketi, Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı olarak 3 günlük açlık grevine başladık. Bugün 24 saat olmak üzere Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri destek ve açlık grevleri başladı. Alevi toplumunun doğasında da savaşlara karşı olma var. Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin şiarının ana teması da, alevi inancında çocuklar masumdur. 10 arkadaşımızla greve başladık.” açıklamasını yaptı.